Årets vakreste UL-camp var på Finnøy

Årets vakreste UL-camp var på Finnøy

Med festivalbånd, storskjerm, godt fellesskap og pizza klarte UL-campen på Finnøy å gjenskape den unike UL-stemningen.

UL Online

Fra torsdag 23. til lørdag 25. juli ble UL Online arrangert, med morgenmøter, kveldsmøter, basar og UL-studio. Arrangementet ble sendt live fra Kongeparken Amfi.

Sammen med Siembrageneralen tok vi kjøreturen fra Kongeparken og nordover mot Finnøy. Det gikk nemlig rykter om at det ble arrangert en lokal UL-camp der – og det viste seg å stemme. Da vi ankom plassen ble vi møtt med et stort banner som ønsket velkommen til tidenes første lokale UL på Finnøy.

Videre fikk vi festivalbånd og det ble servert UL-pizza. I det oppsatte festivalteltet hadde de leid inn en gigantisk skjerm hvor møtene ble sendt, og like utenfor var det flere oppsatte telt for overnatting.

God planlegging fra idérike komiteer

Men hvem står egentlig bak dette velplanlagte arrangementet? Blant annet Ingveig Reilstad (21), som er utnevnt «seriøs-ansvarlig» og nestkommanderende. Hun hadde ansvaret for organisering, registrering og ledet styremøter.

– Hvorfor ville dere egentlig arrangere UL på Finnøy?

– Før det ble korona hadde vi tenkt å reise ned til UL eller Skjærgårds for å sette opp en Finnøy-camp. Men da det ikke skjedde måtte vi vise online-møtene. Personlig var det UL vi tenkte ville nå best ut til folket, og vi valgte å arrangere det.

Fikk låne plassen gratis

Deretter forteller Ingveig at det ble det laget ulike komiteer, og at det var mange som kom med ulike ideer til hvordan dette skulle bli.

Det var også mye praktisk som hadde lagt seg til rette. Blant annet at de fikk låne plassen for UL-campen helt gratis. I tillegg fikk de låne festivaltelt, toalettbrakke, flytebrygge og vannpark like gratis som nåden.

Denne plassen var tidligere en gård som tyskerne okkuperte under 2. verdenskrig.

– For hvor er det vi er nå egentlig?

– Søre-Vignes på Finnøy. Denne plassen var tidligere en gård som tyskerne okkuperte under 2. verdenskrig. Fra dette området hadde de kontroll på hele kysten og området som leder inn til Stavanger og Sola flyplass. Gården var et strategisk punkt for dem. Det er en kanonstilling og tyskerhåler her. Dette har blitt bevart i ettertid, forklarer Ingveig.

På denne lokalhistoriske grunnen lå forholdene virkelig til rett for at også UL på Finnøy skulle bli en begivenhet for historiebøkene.

Ønsker å ta med Jesus i hverdagen

Tror du folk får påfyll på årets UL Online?

– Jeg håper det, og vi har bedt mye for det. De fleste som er her er kristne, og er engasjert i det kristne ungdomsmiljøet. Så jeg er sikker på at alle kommer til å bli veldig oppmuntret av disse dagene. I tillegg håper jeg at folk vil ta med Jesus enda mer i hverdagen. Og som vi hørte på talen i kveld handler også misjonsoppdraget om å dele Jesus der vi er, forteller Ingveig oppmuntret.

Vakrere utsikt enn fra amfiet

Finnøy Kristelege Ungdomslag står som hovedarrangøren av UL-campen på Finnøy. Jeg møter Helene Steen (20), lederen for ungdomslaget, som også svarer på noen spørsmål.

– Hvor mange er påmeldt?

– 52, og så å si alle bor på øya. Jeg tror ikke alle hadde kommet på vanlig UL. Det er lettere for dem å komme hit.

– Hva har vært høydepunktet på UL Finnøy?

– Det er mye finere her, og det tror jeg alle fra Finnøy ville sagt. Kanskje vi kunne hatt vanlig UL her en gang?

Og jeg er helt enig med Helene. Det er mye vakrere her enn i Kongeparken. Utsikt over havet, nydelig solnedgang, flotte folk og festivaltelt. Forholdene ligger virkelig til rette for god UL-stemning!

Være med venner og styrke troa

Blant UL-deltakerne får jeg snakke med Tore Flesjå (15), som virkelig ser ut til å trives på UL Finnøy. Han har akkurat blitt gammel nok til å dra på UL, men dro sammen med ungdomslaget til Kongeparken én dag i fjor.

– Hva er kjekt med å ha UL hjemme på Finnøy?

– Å være med venner, høre om Gud og Jesus, og styrke troa. Her er det også veldig fint og det er mye å gjøre på.

Tore trekker fram at han så langt har både badet og spilt spikeball.

– Hva er dine beste tips til deltakere på lokale UL?

  1. Å bli kjent med noen du ikke kjenner så godt.
  2. Ha det kjekt.
  3. Finne på noe og være sosial.

– Har du et favorittbibelvers Tore?

– Det kommer litt an på humøret. Jeg liker funksjonen i bibel-appen hvor man kan velge humør og få passende bibelvers. Jeg har også stilt inn slik at jeg får dagens vers på mobilen på vei til skolen.

Flere bilder fra UL Finnøy på vår Instagramprofil:

Alida Landa

UL Online

Fra torsdag 23. til lørdag 25. juli ble UL Online arrangert, med morgenmøter, kveldsmøter, basar og UL-studio. Arrangementet ble sendt live fra Kongeparken Amfi.