Hvordan skal kristne forholde seg til sine nye landsmenn?

Hvordan skal kristne forholde seg til sine nye landsmenn?

- Jeg tror frykt er en faktor som hindrer mange i kontakt med våre nye landsmenn. Den beste måten å håndtere denne frykten på er å gå til Bibelen og lese om Jesu kjærlighet i møte med mennesker, forteller Daniel Overskott.

Festival

Årets UL går av stabelen i Kongeparken Amfi fra 24-28. Juli. iTro dekker festivalen tett på iTro.no, Facebook og Instagram.

Hvordan skal vi som kristne forholde oss til det økende tallet innvandrere som ankommer Norge? Leder for Laget Interact Daniel Overskott og regnskapsfører Helga Røyland holdt et gnistrende seminar som oppfordret tilhørerne til å engasjere seg i arbeidet med å ta åpent imot de som kommer, og inkludere dem i våre menigheter.

Alle skal få høre evangeliet

Daniel oppfordrer norske menigheter til å være bevisste på sitt kall til å nå alle mennesker med evangeliet.

-Vi ser at mange innvandrere som kommer til Norge ikke har et fellesskap de er en del av. Vi har mer enn nok kristne i Norge til å ta oss av alle som kommer. Kirken har en viktig rolle å spille i inkluderingen av våre nye landsmenn, også i å inkludere dem inn i våre menigheter.

Frykt hindrer kontakt

Helga tror mange holdninger er i ferd med å snu når det gjelder å nå våre nye landsmenn i nærmiljøet.

-Jeg tror mange kristne har verdsatt arbeidet som har blitt gjort i utenlandstjenester på andre kontinenter mer enn arbeid blant våre nye landsmenn i Norge. Jeg opplever likevel at at folk blir mer bevisst på å nå mennesker som bor i nærmiljøet. Jeg tror frykt er en faktor som hindrer mange i kontakt med våre nye landsmenn. Den beste måten å håndtere denne frykten på er å gå til Bibelen og lese om Jesu kjærlighet i møte med mennesker.

Mye bra arbeid i Norge

-Har du et tips til dem som ønsker å møte innvandrere?

-Jeg tror du skal be Jesus om at han skal vise deg hvor du skal gå. Og ikke vær redd, svarer han.

Daniel peker på at det finnes masse bra arbeid i Norge rettet mot innvandrere som folk kan engasjere seg i.

-Jeg vil si: sleng deg på eller la andre slenge seg på deg. Det finnes allerede mye bra arbeid rettet mot innvandrere i Norge. Organisasjoner som KIA og Laget Interact har masse bra arbeid rundt i hele landet. Akkurat nå lanserer vi en ny nettside som vi har kalt Immimeets (immimeets.no) som kan hjelpe innvandrere og nordmenn å forenes. Vi er opptatt av at våre nye landmenn skal bli klar over hvilket flerkulturelt arbeid som finnes, og at nordmenn kan se hvor de kan melde seg som frivillige. Vi ønsker å bli et finn.no for alt flerkulturelt kristent arbeid i Norge.

Vennskap betyr alt

– Kan man bety en reell forskjell selv om man har liten tid til å skape nye relasjoner?

Absolutt! Jeg var en tid tilbake sammen med en venn som kom fra et annet land. Han fortalte meg at vårt vennskap betydde så mye for han. Men det eneste jeg hadde gjort var å spise maten hans, og spurt han om hjelp til overnatting. Vi hadde bare brukt tid sammen. Det er ofte ikke mer som skal til. Folk som kommer til Norge ønsker seg først og fremst en relasjon til nordmenn, sier Daniel. Helga sier seg enig.

– Du kan ikke nå alle, men for en person kan du bety veldig mye. Det disse menneskene trenger er en venn, en relasjon. Du trenger ikke være en psykolog for de som har opplevd mye vondt. Det eneste man kan gjøre er å gå sammen med dem og være en venn. Det kan ha så mye å si.

UL 2018

Festival

Årets UL går av stabelen i Kongeparken Amfi fra 24-28. Juli. iTro dekker festivalen tett på iTro.no, Facebook og Instagram.