Gleder seg til å bli innviet på UL

Gleder seg til å bli innviet på UL

Fredag kveld er det misjonærinnvielse på UL. – Jeg synes det passet veldig bra å bli innviet på UL. Opp gjennom årene har jeg vært mye innom festivalen, sier David Theodor Thorsen (25).

Festival

Årets UL går av stabelen i Kongeparken Amfi fra 24-28. Juli. iTro dekker festivalen tett på iTro.no, Facebook og Instagram

Denne artikkelen  ble opprinnelig publisert på nlm.no

Fredag kveld er det misjonærinnvielse på UL.

– Jeg synes det passet veldig bra å bli innviet på UL. Opp gjennom årene har jeg vært mye innom festivalen, sier David Theodor Thorsen (25).

Allerede 8. august setter David Theodor Thorsen seg på flyet til Japan. Da venter en seksårsperiode blant et av de minst nådde folkeslagene i verden.

– Jeg vet litt om hva jeg går til siden jeg har vært ettåring for NLM i Japan, sier David Theodor Thorsen. Han har en utdannelse både i teologi og i interkulturell forståelse og hadde i den forbindelse også en praksisperiode på seks uker i Japan.

Behov for misjon

– Hvorfor vil du bli misjonær i Japan?

– Det har aldri vært over en prosent kristne i Japan siden 1600-tallet. Da jeg var student i USA studerte jeg sammen med en japaner som ikke var kristen. Han fortalte at han aldri hadde snakket med en kristen japaner på sin egen alder. Det sier litt om behovet for misjon, sier David. Etter at han er ferdig med språkskolen håper han blant annet å kunne jobbe med studenter.

Glad i UL

David kommer fra Klepp i Rogaland. Som tenåring var han mye innom UL, og når han har vært i området de siste årene, har han gjerne tatt turen innom et eller flere møter.

– For meg passet det egentlig veldig fint med innvielse på UL. Det er praktisk at venner og familie får kort vei. Og så er jeg jo ganske ung og håper at ungdommene her kan relatere seg til at jeg blir misjonær. Jeg vil gjerne inspirere andre til å vurdere misjonærtjeneste, sier David.

Misjonærinnvielse for alle

UL står for Ung Landsmøte og er NLMs ungdomsfestival. Arrangementet foregår i Kongeparken på Ålgård i Rogaland. Festivalsjef for UL, Morten Eikli, håper det kommer mange fra distriktet til innvielsen.

– Alle er hjertelig velkomne på misjonærinnvielsen, også de som ikke føler at de hører til på en ungdomsfestival, sier Eikli.

  Misjonsfokus som kjennetegn

–  Er det viktig for UL å ha en misjonærinnvielse?

– Ja, det vil jeg si. Men enda viktigere er det å ha et sterkt misjonsfokus gjennom hele festivalen. Det er noe vi ønsker skal kjennetegne oss og gjøre oss litt annerledes enn andre kristne festivaler, sier Eikli.

Videre forteller Eikli at fredagsmøtet vil ha et sterkt misjonsfokus. Det er ekteparet Ingjerd og Sigmund Evensen som skal tale. Ekteparet jobbet i 19 år som bibeloversettere blant Umanakaina-folket i Papua Ny-Guinea. Senere var Sigmund daglig leder for Wycliffe i Norge i 18 år. I tillegg deltar elever fra Kongshaug Musikkgymnas med musikkinnslag.

For å komme inn på ULs område i Kongeparken må man ha et ukepass eller et dagspass. Dagspasset koster 200 kroner.

Denne saken ble

Privat

Festival

Årets UL går av stabelen i Kongeparken Amfi fra 24-28. Juli. iTro dekker festivalen tett på iTro.no, Facebook og Instagram

Denne artikkelen  ble opprinnelig publisert på nlm.no