Kvinner kan!

Kvinner kan!

Fire damer i arbeid og tjeneste for Jesus. Fire damer med et brennende ønske om oppmuntring og oppbygging til jenter som vil tjene Gud.

Tema

Tema på årets UL og i iTro-magasinet 2016 er «Fest».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL

Fire stoler står klar på podiet, og fire klare damer sjekker mikrofonene en siste gang. I salen sitter det hovedsaklig jenter, men også noen fortumlede gutter som ser seg litt nervøst rundt. Vi befinner oss på seminaret ”Kvinner kan” på forsamlingshuset i Randaberg.

Bruk nådegavene deres!

– Vi ønsker at dere jenter skal bli mer frimodige og at dere skal bruke de nådegavene dere har fått av Gud, er den begynnende utfordringen.

Ingebjørg Nandrup (24), høyskolelektor ved Fjellhaug Internasjonale Høyskole, leder panelsamtalen. Med henne er Aud Karin Kjølvik Ringvoll (53), personalleder i IMF, Marit Hårklau Ådnanes (47), daglig leder i IMS og Maria Celine Lundeby (30), tidligere ungdomsleder i Misjonssalen Oslo. Fire damer i arbeid og tjeneste for Jesus.  Fire damer med et brennende ønske om oppmuntring og oppbygging til jenter som vil tjene Gud.

Vanskelig å finne balansen

– Men hva med utfordringene i tjenestene vi er i, spør Ingebjørg.

– Å finne en balanse, det er noen ganger så veldig mye jeg har lyst til å gjøre i tjenesten min. Det er vanskelig å vite hva jeg skal velge å gjøre, for jeg er et menneske, og jeg blir også sliten. Det er ikke det du gjør som kristen som gjør deg kristen. La Gud få minne deg på det, svarer Maria Celine.

Det gjennomgående svaret fra damene på det spørsmålet er å kjenne sine begrensninger, som menneske. Men også at du ikke må bli styrt av frykt og jaget etter bekreftelse.

Frykt

– Jeg kan kjenne på mye frykt. Før en tale for eksempel. Du skal gi ganske mye av deg selv, og det er alltid andre som har andre meninger og jeg søker ofte bekreftelse fra andre, gjerne fire stykk, for å forsikre meg om det jeg sier er bra nok. Men Gud har bedt meg om å gjøre disse tingene, så det er ikke alle andre jeg trenger bekreftelse av, sier Ingebjørg.

Ødeleggende eller oppbyggende fellesskap?

Men hva er det som kan være utfordrende spesielt for oss jenter/kvinner? Og hvordan kan gutter/menn støtte opp under oss? Dette er også spørsmål som kommer frem i løpet av samtalen. Fellesskapet kan ofte bli mer ødeleggende enn oppbyggende. Det kan komme misunnelse og kritikk inn i bildet, og dette gjelder både gutter og jenter.

– Det er en ukultur blant oss. Odd Inge Aas skrev en god artikkel på iTro.no om at gutter må komme mer på banen for å heie oss jenter frem. Vi vil ha bredden av nådegaver og folk som har hjerte for Jesus. For det er jo det vi ønsker, at alle skal få høre, svarer Maria Celine.

Lov å gjøre feil

Men hva er det vi jenter kan gjøre for hverandre?

– Oppmuntre hverandre, hjelpe hverandre og heie hverandre frem! Og det er for all del lov å gjøre feil. Bibelen er full av eksempler på mennesker som har mislyktes på et eller annet tidspunkt, men tross det har Gud ønsket og brukt dem, svarer Aud Karin.

Avkopling og avslapning

Jentene i salen blir til slutt minnet på en viktig del i både hverdagslivet og i tjeneste. Avkobling og avslapning er viktig. I en tid hvor vi jenter blir utsatt for mye prestasjonspress, både fra andre og spesielt oss selv, er dette viktig.

– Jeg liker å legge meg på sofaen og se på litt hjernedød tv. Det er OK, så lenge det ikke forsøpler hjertet ditt. Alt trenger ikke å være så smart hele tiden, avslutter Aud Karin.

Bård Bøe

Tema

Tema på årets UL og i iTro-magasinet 2016 er «Fest».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL