Bli med på smågruppe!

Bli med på smågruppe!

- Smågruppene er med å gi en form for tilhørighet, som du ikke kan få på annet vis i løpet av UL.

Tema

Tema på årets UL og i iTro-magasinet 2016 er «Fest».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.

 

Tusenvis av ungdom kommer denne uka til Randaberg, for å gå på møter, konserter og aktiviteter. Her foregår det meste i stor skala, og inntrykkene er mange. Midt oppi dette gir UL alle deltakerne mulighet til å bli med i en smågruppe. Disse gruppene samles etter hvert morgenmøte, og er en anledning til å bli kjent med andre, og sammen bearbeide noe av det man hører og lærer.

Bli kjent med noen nye

Cecilie Borsholm Vik er på UL for andre gang. Hun synes smågruppene er en god mulighet til å få del i et mindre fellesskap. Forrige gang hun var på festivalen, var smågruppa et av høydepunktene gjennom uka. Hun har fortsatt kontakt med lederen for smågruppa hun var i da.

Cecilie Borsholm Vik
Cecilie Borsholm Vik

– Det er fint å bli kjent med noen nye i smågruppene. Hvis man for eksempel kommer hit for første gang, får man noen personer å være trygg på. Og hvis man tenker og lurer på noe, kan man ta dette opp i gruppa. Det får man ikke sjanse til under møtet.

– Kjenner du de du er på gruppe med i år? 

– Jeg kjenner noen av de, og noen er nye. Det er bra å ha noen du kjenner, og så møte noen nye. Da er du litt trygg på de du har, så er det lettere å møte de nye folka.

Åndelig og sosialt

Ingve Frøystad, koordinator for smågruppene, er glad for å få lov til å ha ansvar for en arena der «undervisning møter liv».

Ingve Frøystad
Ingve Frøystad

– UL er stort, uoversiktlig og en kjempefest, men smågruppene er med å gi en form for tilhørighet, som du ikke kan få på annet vis i løpet av UL. Her får man smelta sammen det åndelige og det sosiale på en fin måte.

– Hvem håper du at blir med i smågruppene? 

– Det enkle svaret er alle. Men de som er usikre på om de tørr, som må mobilisere litt mer mot for å melde seg – de ønsker vi spesielt å ha med. Vi håper at de skal få det siste lille «guts» til å bli med i en smågruppe.

Velkommen!

Mange deltakere ble med i smågrupper etter morgenmøtet i dag. I morgen vil det igjen bli mulighet til å få tildelt en gruppe, for de som ønsker det. Oppfordringen fra Cecilie og Ingve er klar, og flere smågruppeledere er klare til å ønske deg, og kanskje en venn, velkommen.

Martin Holskar

Tema

Tema på årets UL og i iTro-magasinet 2016 er «Fest».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.