Vi har verdens beste nyheter om håp – men tør ikke å fortelle det til naboen

Vi har verdens beste nyheter om håp – men tør ikke å fortelle det til naboen

Selv om Jesus har gjort alt for oss, lever vi ikke alltid som om det betyr noe.

Tema

Tema i november 2018 var håp, gjennom sommeren vil disse sakene bli republisert.

Vi som er kristne liker å snakke om at vi har et spesielt håp, det kristne håpet. Dette håpet handler om himmelen og det som skal komme når Jesus kommer tilbake for å fullføre det han har startet. Da skal verden bli ny – bli slik den var skapt til å være.  

Vi har ikke bare et håp, vi har også tidenes nyheter! Jesus har allerede gjort det som egentlig var jobben – knust døden og ondskapen. Djevelen har ingen reell makt lenger, Jesus har allerede vunnet gjennom at han døde og sto opp igjen. 

Men selv om vi har disse nyhetene og dette håpet, lever vi ikke alltid som om det betyr så mye for oss, og å fortelle det videre – det får misjonærer og gatepredikanter ta seg av! 

Forstår vi det egentlig? 

Noen ganger lurer jeg på om jeg egentlig har forstått hva det betyr at Jesus døde for meg. Jeg tror, og jeg vet at det var kraftfullt nok til å vaske bort alle synder og gjøre alle mennesker nye. Likevel går det liksom ikke helt inn at dette også gjelder for meg. 

Jeg tror ikke vi kommer til å forstå fullt ut hva det betyr at Jesus døde for oss før vi møter ham, i all hans herlighet i himmelen. Men vi kan oppdage litt og litt mer av den nåden som han viser oss, og det er gjennom denne vi får gleden og lysten til å fortelle andre hva Jesus har gjort for dem!

Vi må først erkjenne at vi selv trenger Jesu nåde, og kun når vi har opplevd den gleden og friheten den gir – kan vi formidle den videre. 

Ødeleggeren

Selv om vi føler på gleden og friheten ved Jesu nåde, er det ikke slik at kristenlivet automatisk går på skinner. Bibellesing og bønn har en lei tendens til å bli en ting vi glemmer, selv om vi vet at det er livsviktig! Selv om jeg godt merker forskjellen mellom å leve tett på Jesus og ikke, klarer jeg ikke å holde rutinene.

Det er kraft i bønn, og bibellesing forandrer oss!

Jeg tror at vi har å gjøre med en som prøver å ødelegge. Djevelen har tapt den kampen som virkelig betyr noe, men han har fortsatt litt makt igjen her i verden. Det eneste han kan gjøre er å hindre oss i å leve nær Gud, og prøve å få oss til å tenke på andre ting – og han prøver alt han kan! 

Det er kraft i bønn. Bibellesing forandrer oss. Evangeliet har kraft til å endre menneskers liv. Derfor gjør han også alt han kan for å holde oss borte fra disse tingene. 

Respektløst

Vi forteller oss selv ofte at det er litt respektløst å prakke vår tro på andre mennesker, og  vi dropper derfor å dele våre synspunkter eller fortelle om hvor viktig Jesus er for oss. 

Jeg tror at dette egentlig kun er enda en dårlig unnskyldning, og et av djevelens triks for å få oss til å være stille. 

Selvfølgelig skal vi ha respekt for det andre mener, og møte alle – uansett ståsted og tro, med respekt. Men, vi skal heller ikke være redde for å fortelle om troen vår. De fleste ganger jeg har turt å prate litt med ikke-troende venner om Jesus, har de faktisk vært nysgjerrige. 

Vi har verdens største håp og tidenes beste nyheter!

Lever vi nær Jesus vil han skinne gjennom, vi skal slippe å skjule at han betyr noe for oss. Merker de rundt deg at Jesus betyr noe for deg i hverdagen, blir de kanskje mer nysgjerrige på om Han også kan bety noe for dem.  

Når vi har verdens største håp, og tidenes beste nyheter – da er det ganske respektløst å ikke ville fortelle om det til noen. 

Tema

Tema i november 2018 var håp, gjennom sommeren vil disse sakene bli republisert.