Ja, vi elsker som Jesus – eller gjør vi egentlig det?

Ja, vi elsker som Jesus – eller gjør vi egentlig det?

Ved å se på hvordan Jesus elsker mennesker, mykner det opp og utvider min kjærlighet.

Tema

Temaet på iTro i juni er «Ja, vi elsker»

Jesus er så raus med kjærlighet og nåde i møte med mennesker, samtidig som han forventer en viss standard. «Gå i fred, og synd ikke mer» sa han til kvinnen som ble grepet i ekteskapsbrudd.

Guds kjærlighet til sine barn er også raus og forbilledlig, han som gir oss så mye når vi egentlig ikke fortjener noen ting.

Klarer jeg å elske mine medmennesker som Jesus? Som Guds farskjærlighet viser i Bibelen? Ja, med mine nærmeste går det som oftest ganske bra. Men det er ikke noe å rose seg av, det klarer jo alle, sier Jesus.

Å elske de som ikke elsker meg

Hva med de som ikke er snille? Eller de som bare ikke er så kjekke å være med, de som er ulik meg, er overlegne, ikke inkluderer, er uenige med meg, eller er hånlige mot meg?

Der har jeg litt å jobbe med. Der er Jesus god, perfekt faktisk. For sammenlignet med hans kjærlighet har jeg ingenting å komme med, min kjærlighet er så mye strengere.

Streng i form av at den på en måte krever at andre voksne må oppføre seg slik og slik for at jeg skal klare å være god mot dem. Dersom noen er slemme mot meg, er det i hvert fall ikke gode tanker og ord som kommer i retur.

Jeg trenger virkelig å høre på ny og på ny hvordan Jesus elsker, både meg og mine medmennesker. Det mykner opp min kjærlighet – til de jeg ikke har så mye kjærlighet for. Den bryter ned mine murer og fordommer mot andre mennesker.

Når vi minst fortjener det…

Jesus forteller om sønnen som nærmest hadde sagt at han ønsket familien sin død. Han tok med seg arven sin og reiste fra dem. Så gikk det ikke så bra som han hadde tenkt, og han bestemte seg for å reise tilbake til faren sin å spørre om han kunne jobbe for ham.

Velkomsten han fikk var over all mulig forventning, og egentlig langt over hva han fortjente. Han fikk på seg det aller fineste de hadde av bunad, gull og diamant, og de feiret hjemkomsten hans så stort som de bare kunne.

Dette er en lignelse på hvordan vår himmelsk Far sin kjærlighet er. Han står med åpne armer og er klar til å gi en real omfavnelse, så snart vi vender oss til ham.

Når vi har falt…

Jesus forteller også om ei kvinne som ble grepet i ekteskapsbrudd, og dermed fortjente å bli steinet til døde ifølge loven. De ville teste Jesus på dette – holdt han loven? Eller berget han livet til kvinnen?

Jesus bøyde seg ned og skrev på bakken, så sa han at de som ikke hadde gjort noe galt kunne kaste den første stenen. Det komme ikke en eneste sten. Hun var fri, og fikk beskjed om å gå i fred og ikke synde mer.

Når vi ber om en tanke…

På korset var det tre stykker som hang side ved side: Jesus og to røvere. Den ene røveren var frekk mot Jesus, mens den andre var ydmyk og ba om en tanke. Han fikk så mye mer – nemlig Paradis.

Bønn

Jesus – gi oss ditt hjerte! Vis oss daglig hvordan vi kan elske alle de vi møter slik som du vil.

Unsplash

Tema

Temaet på iTro i juni er «Ja, vi elsker»