iTro hjelper deg til å løfte blikket på Jesus i juletiden

iTro hjelper deg til å løfte blikket på Jesus i juletiden

Desember er full av godbiter.

Tema

Tema på iTro i desember er «Fremmed».

JAAAAAAA!!! Endelig er desember her.

Nå er det fritt fram for alle å høre på julemusikk, se dårlige julefilmer på Netflix, åpne adventskalenderen og skru på lyset til julestjerna som henger i vinduet.

Det er ingen fordømmelse lenger!

Det er bare å hive seg hodestups inn i den mest intense, komplekse og motstridende måneden av året:

Med kjøpepressgalskap, familielykke, stappfull kalender, eksamen/tentamen og julebudskapet skvist inn i en deilig pakke.

Fokus på Jesus

Her på iTro inviterer vi deg til å ta en pust i bakken, til å sette fokus på noe utenom deg selv og løfte blikket på han som julen virkelig handler om.

Tema på iTro i desember er nemlig «fremmed».

Det handler om han som tok bolig i blant oss, som et lite barn lagt i en krybbe – selveste Gud som valgte å bli menneske.

Bibelen sier masse om hvordan vi bør behandle fremmede.

Det handler også om hvordan vi behandler og tar imot fremmede. Har vi åpne armer, et smil og hjelp til de som trenger det?

Eller hender det at vi kjenner på en frykt, en usikkerhet, overfor de vi ikke kjenner, så vi holder igjen og unngår å bli kjent med dem?

Bibelen sier masse om hvordan vi bør behandle fremmede. Vi viser deg hvor.

Fremmed i egen kultur

Kanskje har du selv opplevd å være den fremmede. På en ny skole, i en ny vennegjeng, i en ny by, i en ny kirke. Det kan føles ganske kjipt hvis man ikke blir tatt godt imot.

Som kristen vil det også være en del av oss som kulturen vi lever i ikke fullt ut kan forstå. Vi kan føle oss som fremmede i vår egen kultur.

Særlig hvis det er holdninger vi har som er basert på en overgivelse til Gud og tillit til det som står i Bibelen, men som står i konflikt med det som er allment akseptert og politisk korrekt i samfunnet vi lever i.

Dette kan du lese mer om på iTro denne måneden. 

Godbiter i julen

I tillegg til dette kan du glede deg til godbiter på iTro i julen, som våre beste saker fra 2019, nyttårsquiz og nyttårstale fra selveste iTro-redaktøren, Simeon Ottosen.

Skal du høre en nyttårstale i år, så er det denne!

En liten fugl har også hvisket oss i øret at det vil komme et musikalsk juleinnslag fra selveste The Voice-vinner og iTro-journalist, Maria Engås Halsne.

True or false? Hvem vet? Stay tuned!

Og GOD JUL! :D

Unsplash

Tema

Tema på iTro i desember er «Fremmed».