En del av det å reise handler om å komme hjem

En del av det å reise handler om å komme hjem

– Vi kan være den sønnen eller dattera som kommer hjem til Gud når det vi opplever på jorda ikke oppleves som et hjem.

Tema

I april er månedenes tema på iTro «reise».

Det går an å føle seg utenfor der mange andre føler seg hjemme. Det går an å føle seg usynlig, der mange andre føler seg synlig. Det går an å føle seg trist, der mange andre er glade.

Månedens tema på iTro er «Reise», og en del av det å reise handler om å komme hjem. Jeg tror at det å føle en tilhørighet til noe eller noen, er et veldig vanlig ønske.

Vi trenger å høre til

Det kan være et ønske om å føle at man hører til i familien, blant venner eller til en kjæreste. Utfordringen er at relasjonene vi har til mennesker her på jorda kan brytes eller ødelegges.

Da er det godt å huske på at i himmelen har vi en Far som ikke vil bryte relasjonen sin med oss. Han er en far som ikke kan sammenlignes med de forholdene vi har til mennesker her på jorda.

Gud er faktisk en far som sier «Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.» (Matteus 11, 28). Det vil si at de gangene vi ikke føler oss hjemme, føler oss usynlige eller er triste, så har vi en Far i himmelen som faktisk vil gi oss hvile.

Å få komme hjem

I Bibelen kan vi lese om en fyr som svikta faren sin, brukte opp alle pengene hans og dro hjem igjen redd for å ikke bli tatt imot av faren sin. Da denne fyren kom hjem sto faren klar med åpne armer.

Denne faren er et bilde på Gud. Når vi går på trynet, så vil Gud ha noe med oss å gjøre likevel. Denne historien står i Lukas 15, 11-32 og blir ofte kalt for «Sønnen som kom hjem» eller «Den bortkomne sønnen».

Stole på at Gud vil stå med åpne armer mot oss likevel

Vi kan være den sønnen eller dattera som kommer hjem til Gud når det vi opplever på jorda ikke oppleves som et hjem. Om vi kjenner at vi ikke føler oss hjemme i fellesskapet, så kan vi stole på at Gud vil stå med åpne armer mot oss likevel.

Å komme hjem til Jesus kan være å ta seg en pause i hverdagen, be, snakke med Gud, lese i Bibelen eller ha stilletid.

Jesus døde på korset for meg og deg, og det gir den som tror på han et evig liv. Så om en kjenner seg utenfor her på jorda kan man vende ansiktet opp mot himmelen, og tenke på at der har Jesus gjort klar en plass for deg og meg.

«Vi har vår borgerrett i Himmelen, og derfra venter vi Herren, Jesus Kristus, som frelser» (Fil 3, 20)

Tim Gouw

Tema

I april er månedenes tema på iTro «reise».