Døde for troen sin

Døde for troen sin

For snart 2000 år siden ble Stefanus den kristne kirkens første martyr. I dag minnes vi ham og de mange som har fulgt i hans fotspor.

Tema

Tema på iTro i desember er «Lys i mørket».

Tredje søndag i advent sprengte en bombe i St.Peterskirken i Kairo og drepte 25 mennesker. Fembarnsmoren Asia Bibi fra Pakistan ble dømt til døden for blasfemi. I Syria blir hus merket med bokstaven N (nun) som et tegn på at eiendommen kan plyndres fordi den tilhører kristne. Boko Haram er, om mulig, en enda mer brutal islamsk ekstremistisk bevegelse enn IS. I 2016 har særlig deres kidnapping av skolejentene i Chibok fått oppmerksomhet i mediene. Fortsatt er nærmere 200 jenter savnet.

Åpne Dørers World Watch list 2016 viser at forfølgelsen av kristne er økende på alle kontinenter. I 2016 har 7100 mennesker mistet livet på grunn av sin tro på Jesus. Over halvparten av disse drapene skjedde i Nigeria.

Ikke bare i Midt-Østen

Også i Norge skjer det forfølgelse. Barn og unge mobbes og ekskluderes i skolegården og på sosiale medier. Kirken og den kristne tro latterliggjøres stadig i media. Kristne som har konvertert fra islam lever med drapstrusler, fordi de har vendt seg til Jesus i stedet for Allah.

Jeg har hørt flere hilsener fra våre forfulgte søsken. Man skulle tro de ba oss om å be om at forfølgelsen skulle ta slutt, men i stedet ber de om kraft til å stå i den, og å få fortsette å være lys i sine omgivelser. De ber til og med for oss som ikke blir forfulgt på samme måte, at vi likevel må bli bevart. Midt i forfølgelsen er Jesu kjærlighet, nåde, fred og kraft enda tydeligere til stede.

Radikal forandring

Har du tenkt over den drastiske forandringen som skjedde med disiplene? Når Jesus døde løy Peter om å kjenne ham og disiplene gjemte seg på et loft av frykt for å bli funnet og avslørt som Jesu venner. Men etter at de får Den Hellige Ånd er de modige og frimodige. Til tross for at de fengsles, tortureres og trues, kan de ikke tie om det de har sett og hørt. Den samme Hellige Ånds kraft lever i alle oss som tror på Jesus, og den gir mot og trøst og til og med kjærlighet til de som forfølger oss.

Gud, ta imot all min lidelse, min tretthet, min ydmykelse, min sultfølelse, min frossenhet, all bitterhet som har samlet seg i sjelen min… Kjære Herre, ha medlidenhet med dem som forfølger og turterer oss dag og natt. Gi dem også den guddommelige nåden å kjenne skjønnheten og gleden ved din kjærlighet.
Kvinnelig fange i Sibir, 1960 (Fra ”Martyrenes Røst”)

Hva kan vi gjøre?

  1. Be! (Se Åpne dørers kart over forfølgelsens utbredelse her)
  2. Send en oppmuntrende hilsen (Følg denne oppskriften)
  3. Gi en gave til Åpne Dører og deres arbeid for forfulgte kristne
  4. Vær frimodig med din kristne tro, og fortell evangeliet videre.
Husk på Herrens folk som er i fengsel og ha omsorg for dem. Ikke glem dem som lider, men forestill deg at du er der sammen med dem. Hebr.13.3.

 

Tema

Tema på iTro i desember er «Lys i mørket».