3 tips som gjør ferien mer miljøvennlig

3 tips som gjør ferien mer miljøvennlig

Miljødebatten engasjerer og vi svarer med å gi praktiske reisetips til ferien.

Tema

Månedens tema på iTro er «Reise».

Hvordan skal man forholde seg til miljødebatten som kristen? Er vi ikke satt til å forvalte skaperverket?  Jo, men i hvilken grad og hvordan det skal se ut, er det mange forskjellige meninger om.

Det vi uansett vet er at å fly ofte er dårlig for miljøet. Derfor vil vi komme med noen gode alternative løsninger for hvordan man kan reise på ferie med foreldre, søsken, venner eller seg selv.

1. Velge kortere destinasjoner

For de fleste
Hva med å utforske enda mer av Europa? Reiser man litt lenger sør i Europa stiger varmegradene til en komfortabel sommertemperatur, ikke for høy og ikke for lav. Det er nok av byer og strender å se seg ut, og attraksjonene er mange.

For den aktive
Det er garantert mange steder i Norge som man heller ikke har testet ut enda, men tenker å gjøre en gang når man bikker en alder av 50 år. Men hva med å klatre til topps allerede nå, til Segla på Senja (Google it!) og få et overblikk og utsikt som stiller de fleste av dine lengsler?

For alle
iTros varmeste anbefaling er en tur til idylliske Rogaland, der kan du nemlig besøke Livets Festival: UL.

I forkant eller etterkant av det kan du legge inn et kajakkbesøk i Ryfylkebassenget, en tur til den berømte Preikestolen (aktuell i Mission Impossible 6)  eller et avslappende besøk på Solastranden. Dette er alle væravhengige mål, så en tur på kino på regntunge dager kan også være lurt å legge inn.

Om du reiser med hele familien kan du plassere de et annet sted i Rogaland mens du er på UL, eller om du vil ha de med deg er det helt sikkert mulighet for foreldre å stille som vakt eller medhjelpere på festivalen.

Destinasjonen er altså opp til deg, poenget er at den skal være kortere slik det er mulig å ikke velge fly, men å:

2. Tenke alternative fremkomstmidler

Tog, bil, sparkesykkel, vanlig sykkel, elektrisk sykkel, scooter, elektrisk scooter, vannscooter, føtter, tandemsykkel, robåt osv. Oppdraget er å tenke alternativt til transporten, og la reisen til målet bli en gøy og spennende del av ferien!

Underveis på reisen kan vi også tipse om å laste ned apper og podcaster, lage flere kristne sjekkereplikker, teste ut disse ferietipsene, lage quiz eller bruke en av iTros eksisterende quizer.

3.  Være lenger på ferie

I stedet for å velge hyppige og korte turer rundt i verden, er anbefalingen å bli lenger der man tenker seg. Det resulterer i mindre utslipp, og man rekker for eksempel å bli kjent med kulturen, få utforsket nærområdet enda mer og dermed oppdage perler som man så lett kan gå glipp av på korte og intense ferieturer.

Et råd som er vennlig i forhold til økonomi, er å sjekke ut det å bytte bolig eller hytte. Da kan det være en idé å få godkjenning av foreldre før man lover noe der.

Lykke til med planlegging av ferien!

Unsplash

Tema

Månedens tema på iTro er «Reise».