Kunne Gud fikset frelsen på en bedre måte?

Kunne Gud fikset frelsen på en bedre måte?

Hva hvis Gud istedenfor å komme til jorden for å dø hadde vist makt og styrke?

Jesu død og oppstandelse

I denne påske-serien kan du lese om ulike aspekter ved kristendommens kjernepunkt; Jesu død og oppstandelse.

Noen ganger når jeg tenker over det kristne budskapet, blir jeg litt støtt. Selv om jeg har fått det innprentet hele livet, er det noe som virker så rart. Hvorfor måtte Gud komme til verden og være svak og skrøpelig?

Hva hvis Gud heller hadde kommet til jorden som en seierherre og vist makt og styrke på den måten som var forventet av jødene?

Hva hvis selveste Gud, skaper av det mektige universet vi bor i, hadde vist muskler og tilintetgjort alt og alle som ikke ville bøye seg for ham? La oss gjøre et tankeeksperiment i form av en liknelse.

Liknelsen om ridderen og prinsessen

En tapper ridder stiger inn på sin hvite hest i en by han skal redde fra ondskap og fordervelse.

Med lanse og sverd slår han ned alle onde fiender og drager, på vei mot tårnet der prinsessen sitter fanget – hans kjære som for lenge siden ble kidnappet og ført i fangenskap til denne byen av fordervelse.

Etter han har utryddet all ondskapen, stiger han opp i tårnet for å redde sin kjære prinsesse.

En forandret prinsesse

Men til hans store forskrekkelse, når han kommer opp og skal til å omfavne henne, blir hun redd og slår til ham. Hun skriker og vil ikke ha noe med ham å gjøre. Han sier han skal ta henne med hjem, vekk fra denne ondskapen, men hun har slett ingen erindring av ham, og vil absolutt ikke være med ham hjem.

I fangenskap har prinsessen utviklet såkalt Stockolm-syndrom, og blitt glad i sine kidnappere. Hun har dessuten blitt hjernevasket til å tro at denne ridderen er den egentlige onde.

Og nå som hun har sett fra tårnet sitt at han har kommet og utryddet hele byen hennes med alt hun har kjært, bekrefter det bare alt hun trodde.

Alt han ønsker er hennes gjensidige kjærlighet.

Hva skal ridderen gjøre? Selvsagt kan han ta henne med seg hjem med makt, men hva vil han vinne på det? Hun vil hate ham. Alt han ønsker er hennes gjensidige kjærlighet.

Derfor forlater han henne.

Vinner henne på nytt

Senere oppsøker han igjen prinsessen. Men denne gangen tar han av seg sin ridderlige drakt, og kommer i forkledning av en vanlig fattig gutt.

Han blir kjent med henne, og gjennom sitt gode nærvær, stødige karakter og ekte kjærlighet, vinner han på nytt hjertet til prinsessen.

Gradvis ser hun en annen vei å leve på enn slik hun de siste årene har levd i byen hun har vært fanget i. Og hun blir med ham til kongeriket og lever lykkelig med ham i alle sine dager.

Bedre alternativ?

Gud kunne kommet til jorden og vist seg i full styrke og makt. Men vi i våre synder, hjernevasket av en ond verden, hadde ikke likt å bli invadert av en rettferdig og god Gud.

Så isteden trådte han inn i menneskenes historie som en svak fattiggutt for å gi oss muligheten til å bli kjent med ham, vise hvor stor kjærlighet han har for oss, og gi oss mulighet til å gi hjertene våre til ham.

Derfor tror jeg ikke en alternativ frelsesplan hadde vært bedre.

I så fall hadde ikke vi fått være med og leve lykkelig med ham i alle våre dager.

 

Pixabay

Jesu død og oppstandelse

I denne påske-serien kan du lese om ulike aspekter ved kristendommens kjernepunkt; Jesu død og oppstandelse.