Bolle i ovnen

Bolle i ovnen

Maria er blitt gravid!! Hva skal jeg gjøre?!

Juleevangeliet

Hvordan hadde juleevangeliet vært hvis Jesus ble født i Norge i dag? Denne julen har vi en serie på iTro hvor vi gjenforteller juleevangeliet som om det skulle vært i dagens samfunn. Dette er andre artikkelen i denne serien.

Josef satte seg i bilen, han var nødt til å komme seg ut en tur. Hvordan i all verden kan dette ha skjedd?! Meldingen som akkurat hadde tikket inn fra Maria kom som et bombenedslag, alt kollapset. Tankene raste gjennom hodet hans: Hun var gravid! Og ikke var det hans barn, det var sikkert! De hadde jo ikke hatt sex, så hvordan kunne hun ha vært utro? Hva ville familien si? Alt hadde liksom gått på skinner til nå, han hadde jobb, leilighet og bil, og skulle gifte seg til sommeren med drømmedama, men så måtte jo selvfølgelig dette skje!

 «Det var så mange ubesvarte spørsmål. Så mange ting som forvirret.»

Han var jo en skikkelig jøde, så det å gifte seg med Maria nå som hun hadde bolle i ovnen var ikke aktuelt. Han var nødt til å gå ifra henne. Det var jo på sett og vis ikke noe uvanlig at noen er utro, det er sånt som skjer i dagens samfunn, støtt og stadig. Men de var jo forlova allerede! Han hadde ikke forventet dette av henne! Kunne hun ikke bare ha venta litt, og hvorfor ville hun ikke heller ha sex med ham hvis hun først skulle bryte jomfrudommen? Det var så mange ubesvarte spørsmål. Så mange ting som forvirret.

Han gikk ut av bilen. Han hadde stoppet utenfor leiligheten til Maria, og stod der med ringeklokka, med fingeren på knappen. Men han klarte ikke ringe på. Ikke nå. Han hadde tenkt å foreslå å bryte forlovelsen, i all stillhet, for å ikke henge henne ut. Klart han var irritert, men han elsket henne jo tross alt og ville henne bare alt godt. Å gjøre noe stort oppstyr rundt det hadde skapt store ringvirkninger i venneflokken hennes, og i familien hennes. Han snudde ved døra og kjørte hjem igjen, han visste ikke helt hva han skulle si. Han måtte sove litt på det.

Godt under dyna, langt inne i drømmeland kom en engel til ham og sa: «Josef, Davids sønn! Vær ikke redd for å ta Maria hjem til deg som din kone. For barnet som er unnfanget i henne, er av Den hellige ånd. Hun skal føde en sønn, og du skal gi ham navnet Jesus, for han skal frelse sitt folk fra deres synder.»

“Aldri før hadde han hørt om noen som hadde Den hellige ånd til far.”

Morgenen etter var fylt av en blanding av glede, forvirring og gudsfrykt. For det første hadde akkurat en engel snakka til ham i en drøm, det skjer jo ikke hver dag. For det andre sa engelen at bolla i ovnen er av Den hellige ånd. Den var ny! Aldri før hadde han hørt om noen som hadde Den hellige ånd til far. Men han trodde på det, selv om han ikke helt kunne begripe det. Det er jo noe som tar litt tid å ta inn over seg. Han tok frem mobilen og ringte henne for å forklare hva som hadde skjedd.

Han var glad og spent. Han trengte ikke forlate drømmedama likevel. Han ville være trofast, og gifte seg med henne. Og så skulle han bli far! Sammen skulle de oppdra Jesus, som engelen sa at han skulle hete, selv om det ikke var hans eget barn.

Juleevangeliet

Hvordan hadde juleevangeliet vært hvis Jesus ble født i Norge i dag? Denne julen har vi en serie på iTro hvor vi gjenforteller juleevangeliet som om det skulle vært i dagens samfunn. Dette er andre artikkelen i denne serien.