Prøv å teste det ut

Prøv å teste det ut

Har du noen gang testa ut noe du ikke er sikker på hvordan funker? Det har jeg. For eksempel da jeg sendte min første SMS. Og da jeg testa ut misjon.

Misjon

Andreas Nordli er gift med Åsne, har fem barn og digger Vålerenga. Han jobber som leder for Ungdom i Oppdrag, som er en internasjonal misjonsorganisasjon som arbeider i nesten 200 land.

Denne saken har også tidligere blitt publisert på iTro.

For snart 20 år siden pep det i telefonen min. Det var en gigantisk mobiltelefon med lang antenne, tykk som en vedkubbe og hadde et knøttlite display med små bokstaver.

Jeg så på mobilen min. Ringelyden var annerledes enn den vanlige, og det var bare et kort pip. Det tok cirka fem sekunder før jeg forstod hva det var.

Dette var første gang jeg fikk en melding. Mange av vennene mine hadde prøvd og alle skrøt av det. Men jeg visste ikke om SMS var noe for meg. Jeg bestemte meg for å prøve.

Prøv det ut

For at det ikke skulle bli for pinlig, sendte jeg min første SMS til lillebroren min. Jeg måtte ringe til ham etterpå for å finne ut om han hadde fått den. Slik testa jeg det ut før jeg sendte min første skikkelige melding til en kompis.

Sånn kan det være med misjon og.

Du har hørt om misjon. Tenker du kanskje at dette er noe for deg? Eller er du ikke helt sikker? Noe av det lureste du da kan gjøre er å prøve det ut.

Hvordan kan du teste misjonskallet?

Kanskje får du smaken av misjon?

Jeg tror det enkleste er å reise ut. Ikke for så veldig lenge, men kanskje bare for bare to uker på sommeren. Finn noen å reise sammen med og meld dere på et sommerteam! Mange organisasjoner og menigheter organiserer slike misjonsturer. Når du blir russ kan du for eksempel melde deg på misjonstur med Kristenrussen. Og når du er ferdig med videregående kan du begynne på en bibelskole eller DTS som tilbyr misjonstur som en del av skolen.

Slik kan du teste ut kallet ditt. Kanskje får smaken av misjon også? Bare prøv.

Slik fikk jeg smaken av misjon. Da jeg var 17 reiste jeg på min første misjonstur. Den gikk til Polen. Sommeren etter reiste jeg til Romania. Så reiste jeg til Romania en gang til. Fem år senere flytta jeg til Romania og ble boende der i mange år. Ikke alle som reiser på misjonstur ender opp som misjonærer for resten av livet. Men det skjedde med meg, fordi jeg testa misjonskallet ut.

Just do it.

Tenk over:

  • Hvordan kan du finne ut om har misjonskall eller ikke?
  • Hva må til for at du skal reise på misjonstur til sommeren? Hvem kan du eventuelt reise sammen med?
  • Les Matt 28,18-20. Hvem gjelder dette for? Bare noen kristne eller alle kristne?

Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» (Matt 28,18-20)

Ben White / Unsplash

Misjon

Andreas Nordli er gift med Åsne, har fem barn og digger Vålerenga. Han jobber som leder for Ungdom i Oppdrag, som er en internasjonal misjonsorganisasjon som arbeider i nesten 200 land.

Denne saken har også tidligere blitt publisert på iTro.