Profethistoriene

Profethistoriene

– Han var opptatt av å søke den rette vei. Nå har vi lest profethistorier i ett år, forteller NLM-utsendingen.

Siembra

Siembra er NLM ung sitt misjonsprosjekt for ungdom. I 2014-16 skal vi i Siembra samle inn penger til prosjekter i Indonesia og Nord-Afrika. Er du ikke fast giver i Siembra ennå? Du kan bli det her.

– Målet vårt er å komme til situsjoner der vi kan lese profethistorier med innbyggerne i landet, forteller leder for arbeidet på Chili-øya.

Profethistoriene. Fortellingene de lærte på moské-skolen de gikk på hver dag etter den vanlige skoletid. Der de lærte om Abraham, Ismael, Moses og Muhammed. Det er de samme historiene, men når de leser nå, er det annerledes. Det er noe spesielt med denne profeten Isa, når vi leser nå. Det er han som de kristne kaller Jesus.

– Vi har lest i ett år nå, og «hestevognsjåføren» ser særlig ut til å være interessert i profeten Isa, sier en av NLM-utsendingene.

Nå har NLM-utsedingen som blir kalt «Ibu», det betyr «kvinnen», begynt å be sammen med hestevognsjåføren og familien hans.

Et sår til velsignelse
Vi må spole litt tilbake. For snart ett år siden gikk «Ibo» for første gang alene i den smale landsbyen. Det er en fattig del av øya. De fleste som jobber her er hestevognsjåfører. De kjører rundt med vogner, trukket av hester, selv om bilene for lengst kom til øya.

Denne ene hestevognsjåføren hadde et stygt sår under den ene foten. Og «Ibo», som er sykepleier, fikk kontakt med han, og fikk se på såret.

– Han var ikke sikker på hvordan han hadde fått det. Om han hadde tråkket på et glasskår, eller hva som var skjedd, forteller hun.

Det var noe rart med dette såret som ikke ville gro. Det væsket hele tiden, og begynte å få svarte flekker. Noen sa såret var forhekset. Legene sa at foten måtte amputeres.

 

– La meg se hva jeg kan få til, sier «Ibo» til hestevognsjåføren.

Etter mye bandasjer, mye bønn og med tiden som lege begynte såret å gro. Hestevognsjåføren trengte ikke å amputere foten likevel.

Det var startet på et vennskap, og «Ibo» er velkommen til alle i Den smale landsbyen.

Siembra

Siembra

Siembra er NLM ung sitt misjonsprosjekt for ungdom. I 2014-16 skal vi i Siembra samle inn penger til prosjekter i Indonesia og Nord-Afrika. Er du ikke fast giver i Siembra ennå? Du kan bli det her.