«Jeg har blitt gammel! Jeg har fattige 6 måneder igjen som ung», innser Hans Arne Sanna

«Jeg har blitt gammel! Jeg har fattige 6 måneder igjen som ung», innser Hans Arne Sanna

For å gå ut til alle folkeslag med Jesus, må vi gi ansvaret til en ny generasjon som kan nå sin generasjon.

Misjon

«Misjon» er spalten der du kan lese om hva misjon er, om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Når jeg skriver dette har jeg nettopp kommet tilbake på hotellet etter kveldssamling på generalforsamlingen til World Evangelical Alliance i Jakarta.

1000 ledere fra nesten 100 nasjoner har vært samlet til en kveld med lovsang, fest, glede og utfordringer. Jeg sitter her med dressjakke, og det går opp for meg at jeg ikke er ung lenger.

Bibelen for barn og unge

Rob Hoskins var taleren i kveld. Han er leder i organisasjonen «OneHope». De jobber med å spre Bibelen til barn og unge verden rundt. I 2013 laget de en app med Bibelen for barn. Dagen etter lanseringen hadde 200 00 lastet den ned. I dag har millioner lastet ned Bibelen for barn og unge..

Han har et helt rått engasjement for at unge mennesker i alle nasjoner skal høre om Jesus. Et engasjement som fører til utfordringer:

  • I dag, med all vår teknologi, har vi alle muligheter til å nå en ny generasjon med evangeliet og Bibelen.
  • Men bekymringen er at vi ikke er klare for å gjøre det – fordi vi bygger en kirke for oss interne, og ikke for en ny ungdomsgenerasjon.

Alle under 40 år gikk frem til scenen

Men det er etter talen at utfordringene virkelig begynner for meg. Rob går opp på talerstolen igjen og sier at vi skal ta et symbolsk steg i kveld.

Jeg har fattige 6 måneder igjen som ung.

Han ber alle under 40 år om å komme frem til scenen. Med stor lettelse ruslet jeg frem med generalsekretæren Øyvind Åslands misunnelige blikk i nakken. Med fattige 6 måneder kan jeg fortsatt kalle meg en ung leder.

Mens lovsangen ruller videre kommer enn mann frem til meg og ber for meg. Jeg begynner å tenke: Jeg har fattige 6 måneder igjen som ung. Om 6 måneder bytter jeg plass med forbederne.

Da skal jeg be for de unge lederne. Spørsmålet er: Er jeg klar for det?

Er jeg klar for å gjøre alt for at en ny generasjon skal nå sin generasjon? Det blir den største testen i mitt liv.

I misjon skal vi gå ut til alle folkeslag med Jesus. For å klare det må vi gi ansvaret til en ny generasjon som kan nå sin generasjon.

Unge misjonærer arbeider annerledes

På den samme turen besøkte jeg noen av våre misjonærer som bor blant en folkegruppe som knapt har kristne, og bare noen få undergrunnskirker. De bor der fordi de vil vitne om Han de tror på med ord og gjerninger.

Ungdomsarbeid er like viktig i misjon som det er hjemme i Norge, fordi kalle vårt er å nå alle generasjoner i alle folkeslag.

Misjonærene er yngre enn meg, og jeg tenkte da jeg besøkte dem hvor viktig det er at unge mennesker reiser ut som misjonærer. De gjør ting på nye og spennende måter.

De bruker sosiale medier for å nå ut. Starter business hvor de kommer i kontakt med sin generasjon. De har interesser som de deler med de lokale unge. Min jobb var å heie på det de gjør fordi jeg så hvordan de kan nå sin generasjon i en annen folkegruppe.

Misjon handler om å vitne til alle mennesker, også barne- og ungdomsgenerasjonen. Ungdomsarbeid er like viktig i misjon som det er hjemme i Norge, fordi kalle vårt er å nå alle generasjoner i alle folkeslag.

Misjon

«Misjon» er spalten der du kan lese om hva misjon er, om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.