4 ting du kan gjøre for å engasjere deg i misjon

4 ting du kan gjøre for å engasjere deg i misjon

Du kan bli venner med nye landsmenn, snakke om misjon, sende misjonærer eller selv reise som misjonær.

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Misjonsbefalingen er gitt til alle kristne. Slik har alle kristne fått et misjonskall.

Litt spissformulert; du trenger derfor ikke noe mer misjonskall enn det som Bibelen allerede formidler. Det heter jo tross alt ikke «misjonsanbefalingen».

Men ikke alle mennesker kan eller skal reise ut som misjonærer. Det sier seg jo egentlig selv. Her er fire ting du kan gjøre for å være med å oppfylle misjonsbefalingen

1. Ønske velkommen

I Norge bor det titusenvis av mennesker fra land som Somalia, Irak, Syria og Pakistan. Jeg tipper flesteparten av disse ikke har hørt evangeliet på en måte de kan forstå.

Så er det også slik at noen av disse synes det er vanskelig å få norske venner.

Hva om du og en kompis rett og slett blir kjent med noen av muslimene fra andre land som bor i Norge? Og blir venner? Slik kan du vise litt av Jesu godhet til andre mennesker.

Og hvem vet, hva om dette også kan føre til at du kan få si noe om Jesus?

2. Snakke om misjon

Flesteparten som engasjerer seg i misjon gjør det fordi de hørte om misjon da de var barn. Dette skjedde på søndagsskolen, bøker, i kirka eller på leir, hvor de hørte noen som snakke om misjon.

Slik var det for meg da jeg var 14 år. Det var da jeg bestemte meg for å bli misjonær.

Hva om du snakker om misjon til ungene på søndagsskolen eller på et ungdomsmøte? Slik vil flere få høre om misjonsarbeidet og slik vil flere engasjere seg.

3. Sende

For å reise ut som misjonær trengs det at noen vil sende. Å sende betyr å gi penger, be for, sende meldinger, støtte og oppmuntre. Og kanskje reise på besøk.

Kjenner du noen misjonærer? Hva om du bestemte deg for å engasjere deg for disse? Du kan be, du kan oppmuntre… det er mye du kan gjøre!

Da jeg og familien min var misjonærer, var det veldig viktig for oss at noen i Norge tenkte på oss. Og jeg husker hvor fantastisk det var de gangene noen sendte oss norsk sjokolade i posten!

4. Gå

Dersom alle mennesker skal få muligheten til å høre verdens beste nyheter, så trenger noen å flytte til et annet land for å fortelle historien om Jesus.

De trenger å lære språk og forstå kultur.

Og enda viktigere, blir glad i menneskene de skal bo blant. Mulig er det også behov for å få seg en jobb, dersom man ikke kan være tradisjonelle misjonærer der.

Du kan også være blant de som er villige til å flytte til et annet land der historien om Jesus ikke er kjent.

Du trenger altså ikke reise ut som misjonær til et annet land for å være med å bety en forskjell i misjon.

  • Du kan ønske våre nye landsmenn velkommen til Norge.
  • Eller snakke om misjon til andre.
  • Eller være med å sende de som allerede har reist.

Men du kan også være blant de som er villige til å flytte til et annet land der historien om Jesus ikke er kjent.

Og det siste er faktisk nødvendig for at alle skal få muligheten til å høre om Jesus.

shaquille campbell / Unsplash

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.