Spionen som ble bedt for

Spionen som ble bedt for

«Det er jo egentlig helt utrolig,» sier ekteparet Voreland om hva de har opplevd som misjonærer i Nepal.

Lest

Anethe Birkeli
Spionen som ble bedt for
– Historier om kristen tro i Nepal
Lunde Forlag, 2014
123 sider

En bok om Asbjørn og Mia Voreland, et ektepar som reiste ut som misjonærer for Tibetmisjonen (i dag HimalPartner) til Nepal, og ble der i nesten førti år. Boken handler ikke så mye om dem, men mer om menneskene de møtte. Og om Jesus – Han som forandret livene til mange av dem de møtte.

Nepal er for mange bare et navn på et-eller-annet land et-eller-annet sted i Asia. For ekteparet Voreland er det mer enn det. Mye mer. Nepal er ikke bare en haug med ukjente mennesker for dem, men mange enkeltmennesker. Mennesker de kjenner og har et forhold til. I en kultur som på noen måter er fjern fra den norske; med kastesamfunn og hinduisme. Mennesker Gud kalte dem til. Alt fra kvinner fra de laveste kastene og flyktninger til leger og innflytelsesrike politikere.

Lyst på et misjonsglimt utenom det vanlige? Da bør du lese denne boka

Før 1952 fantes det ingen kristne i Nepal, det er de fleste enige om. Nå, drøye seksti år senere, er det beregnet å være mellom én og to millioner kristne utfra kirkenes medlemslister. Ekteparet Voreland kom til Nepal for første gang i 1964, og har fått oppleve denne veksten på nært hold. Gjennom denne boka blir vi kjent med noen av menneskene som er en del av denne veksten.

«Det er jo egentlig helt utrolig,» sier ekteparet Voreland om hva de har opplevd. Og dét er en treffende beskrivelse.

Spionen som ble bedt for er ikke bare en tilfeldig tittel, men historien om en av dem vi får møte. Livet til denne spionen blir dramatisk forandret i møte med Jesus. Hans historie er én av mange, og tenk at alle disse har fått plass på bare drøye hundre sider. Lyst på et misjonsglimt utenom det vanlige? Da bør du lese denne boka. Spennende land, spennende folk, og ikke minst; en spennende Gud.

Les utdrag fra boken her.
Kjøp boken fra Lunde forlag.

Lunde Forlag

Lest

Anethe Birkeli
Spionen som ble bedt for
– Historier om kristen tro i Nepal
Lunde Forlag, 2014
123 sider