– Følg meg!

– Følg meg!

Jesus ba disiplene om å følge ham, og de gjorde det. Hva hadde din respons til noe sånt vært? For å være helt ærlig tror jeg at det hadde blitt veldig skummelt for min del.

Andakt

Eirik Brekke Hauge (20 år) kommer fra Karmøy, og studerer Fysikk, astronomi og meteorologi ved Universitetet i Oslo.

Han sa til dem: «Kom, følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere!» Straks lot de garnet ligge og fulgte ham. (Matteus 4,19-20)

Disse ordene sa Jesus til Simon Peter og hans bror Andreas for nesten 2000 år siden, og jeg må si jeg er imponert og litt ydmyk. Simon Peter og Andreas var fiskere, de hadde livet sitt på sjøen og tjente til livets opphold. For meg virker det som om livet deres er stabilt og at de kanskje til og med kunne ha lagt noen planer for fremtiden. Så kommer plutselig Jesus en dag og sier at de skal følge Ham. Og de bare gjør det. Hva hadde din respons til noe sånt vært?

For å være helt ærlig tror jeg at det hadde blitt veldig skummelt for min del. Skulle jeg bare slippe alt og følge Jesus? Hva med utdanning, familie og venner? Når kommer jeg tilbake? Vil det få meg ut av komfortsonen?

Mange ønsker at Jesus kunne komme og fortelle hva vi skulle gjøre, fordi da hadde alt vært så enkelt

Å være en kristen er noe av det mest utfordrende i livet mitt. Det gjør meg mer bevisst på mine valg og mine prioriteringer. Å velge Jesus betyr gjerne å velge bort noe annet. Som kristen har jeg opplevd å snakke med mennesker jeg ellers ikke hadde snakket med. Lese bøker jeg ellers ikke hadde lest. Engasjert meg i ting jeg ellers ikke hadde engasjert meg i. Og har det kostet? Ja, det har kostet tid, penger og energi. Har det vært verdt det? Definitivt. Jesus kalte disiplene, de slapp alt og fulgte Ham. Dette er et eksempel jeg ønsker å leve etter, selv om jeg mislykkes i det gang på gang.

Det er mange som ønsker at Jesus kunne komme og fortelle oss hva vi skulle gjøre, fordi da hadde alt vært så enkelt. Simon Peter og Andreas hadde det jo slik, Jesus gikk bare bort til dem og sa: “Følg meg”. Nå har vi Guds ord og Den Hellige Ånd som forteller oss hva vi skal.

Personlig har jeg opplevd flere ganger at Gud vil at jeg skal gjøre noe

Derfor er min oppfordring i dag som følger: Føler du at Gud prøver å si deg noe? Grunn over det, se om det er i overenstemmelse med Bibelen og i så fall, prøv det ut. Har du for kort tid til å grunne over det, men du vet det stemmer overens med Bibelen? Ta en sjans! Å gå på Guds ord kan være både skummelt og vanskelig, men det er verdt et forsøk.

Personlig har jeg opplevd flere ganger at Gud vil at jeg skal gjøre noe. Jeg har aldri angret etter å ha gjort det, men jeg har angret på å ikke gjøre det.

Han sa: «Hvem skal jeg sende, og hvem vil gå for oss?»

Men hva så med de større valgene? Prøv å utfordre deg selv og gå på Guds ord. Simon Peter slapp det han hadde og fulgte Jesus. Det førte til at han levde et langt liv som Jesu etterfølger, både mens Jesus var på jorden og etterpå. Peter ble korsfestet opp ned på grunn av sin tro på Jesus, men på grunn av ham og andre kristne, både martyrer og de som døde normalt, har vi en kirke i dag. Og da mener jeg ikke kirke som Den Norske Kirke, men som alle kristne søsken på hele jorden.

Ingen mennesker vet nok helt sikkert hvilke planer Gud har med våre liv. Alt jeg vet er at jeg vil prøve å stille opp og gå på Hans ord. La oss øve oss på å være som disiplene og gå dit Gud vil ha oss og si som Samuel: «Tal, din tjener hører!» (1. Samuelsbok 3,10b) og som Jesaja: Da hørte jeg Herrens røst. Han sa: «Hvem skal jeg sende, og hvem vil gå for oss?» Jeg sa: «Jeg! Send meg!» (Jesaja 6,8).

Vil du gå dit Gud kaller?

John Olav Selstø

Andakt

Eirik Brekke Hauge (20 år) kommer fra Karmøy, og studerer Fysikk, astronomi og meteorologi ved Universitetet i Oslo.