Tre, to, en – let’s go menighetsshopping!

Tre, to, en – let’s go menighetsshopping!

Å sveve rundt fra menighet til menighet kan være gøy og spennende, men hvordan klare å lande i en menighet?

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Menighetsshopping. Et ord som for noen er kjent, andre ukjent, som noen opplever negativt og som andre opplever bra. Uansett; hvordan finne ut hvilken menighet som passer for deg?

Menighetsshopping

Mange bruker begrepet menighetsshopping når de er på utkikk etter å finne ut hvilken menighet å gå i. Dette gjelder ofte mennesker som har flyttet til en ny plass og som ønsker å tilhøre en menighet.

Det å besøke nye menigheter og bli kjent med nye folk er veldig gøy, men på ett tidspunkt vil det være lurt å bestemme seg for én menighet du skal gå i fast.

En menighet du ønsker å tilhøre – en menighet du kan kalle din!

Når bør du lande?

Det er viktig å sjekke ut «markedet». Hvilke menigheter som finnes, hva de står for, kjerneverdier og hvordan en gudstjeneste og fellesskapet ser ut.

Men på ett tidspunkt kan det være smart å roe ned på shoppingen og begynne å lande én menighet du ønsker å tilhøre!

Det finnes ingen fasit på hvor lang tid dette skal ta, kanskje finner du den rette menigheten med en gang? Men etter to måneder vil det være lurt å begynne og gå inn for en landing.

Hva er viktig for deg?

Når du skal shoppe og lete etter en menighet kan det være smart og på forhånd ha gjort seg opp noen tanker om hva som er viktig for deg. For selv om alle menighetene har en felles tro, kan praktiseringen, uttrykket, fellesskapet, kjerneverdier og organiseringen se veldig ulik ut.

Slik vi mennesker er forskjellige, er også menighetene forskjellige, og vi vil derfor helt naturlig knyttes til ulike menigheter.

Husk også at en menighet skal være en plass hvor du skal føle deg velkommen, inkludert og være et sted hvor du føler du kan slappe av. Et sted hvor du kan kjenne tilhørighet og et sted hvor du kanskje en gang i fremtiden kan tenke deg å tjenestegjøre.

Noen ganger kan dine ønsker og behov se annerledes ut enn vennene dine sine, og i slike tilfeller vi jeg anbefale deg å velge det som vil gi deg mest påfyll og ikke nødvendigvis det som gir vennene dine mest påfyll.

Aldri for sent å bytte

Menighetsshopping kan være gøy og vanskelig, og det kan også ta mye krefter. En ting du skal vite; har du landet i en menighet og det føles feil, er det aldri for sent å bytte.

Menighetene er ikke der for å konkurrere mot hverandre. De er der for å støtte opp om en felles tro og heie på hverandre, og om menigheten du har valgt oppleves feil for deg – det er helt lov å bytte!

Smarte ting å tenke på i møte med nye menigheter:

  • Hva er viktig for meg? Hvilke fokusområder er viktige for at du skal trives?
  • Hvordan liker jeg lovsangen? Foretrekker jeg å stå, sitte, danse, engelsk tekst, norsk tekst, bra band, henda i været?
  • Hva er viktig i forkynnelsen? Bibelbruk, historier fra virkeligheten, vitnesbyrd, mye fakta, mye som skjer, fra talerstol, dramatisering?
  • Hvilket fellesskap vil du tilhøre? Café og sosialt etter gudstjenesten, kultur for å møtes på fritiden, bibelgrupper, smågrupper, andre arrangementer utenom gudstjenestene, inkluderende, hvilket fokus er felles hos medlemmene i kirka?
  • Hvordan oppleves det? Føler jeg at jeg kan slappe av, høyt tempo, rolig tempo, inkluderende, føler jeg meg velkommen og verdsatt?

 

Canva

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.