Månedens kristne kulturtips for august

Månedens kristne kulturtips for august

Ny musikk, kristen kinofilm og kortfilm om abortspørsmålet er blant anbefalingene denne måneden.

Månedens kulturtips

Vi i iTro-redaksjonen vil gjerne dele noen kulturtips vi har kommet over den siste tiden med deg!

Skolen er i gang igjen og en ny høst er på trappene. Vi går mørkere tider i møte, men vi ønsker å lyse opp med å gi dere noen gode og nye kulturanbefalinger du både kan se på, lytte til og lese i tiden som ligger foran.

Musikk

Phil Wickham har produsert mye bra låter de siste årene med solide tekster. Nå har han akkurat sluppet et nytt album vi anbefaler å lytte og synge til.

 

Vi har også samlet en liten spilleliste med noen nyutgivelser fra kristne artister som har kommet siden i sommer. Kanskje noe faller i smak?

Youtube

En serie med misjonsinput fra Radical kalles Neigbourhoods and nations. Her finner du mange velproduserte filmer som informerer og inspirerer til misjon. Jeg vil spesielt anbefale en tredelt serie om kirkeveksten som skjer i Iran for øyeblikket:

 

Stand-up (på krykker)-komikeren Barry formidler Johannes 3,16 på en morsom og fin måte på audition i Americas Got Talent.

 

Det er mye debatt og misforståelser rundt hvor mange kjønn vi egentlig har. Det får dette romvesenet General Florg erfare i møte med en del amerikanske ledere, i denne ironiske og humoristiske videoen fra Babylon Bee.

 

Kanalen Levende tro, som tidligere har publisert mange videoer der kristne forteller egne vitnesbyrd, kom nylig med en litt annerledes video.

Kortfilmen «Kampen for livet» tar opp abortspørsmålet fra et kristent ståsted. Det blir klart holdt fram at alle mennesker har en uendelig verdi. Filmen er til ettertanke og refleksjon, og absolutt verdt å bruke 15 minutter på.

Bøker

Misled av Allen Parr:

I denne boken møter vi Jaron som på ulike måter kommer i kontakt med falsk lære i kirker han blir en del av. Fra «prosperity gospel», til om man kan være en kristen uten å være en disippel.

Den kan kjøpes i fysisk eksemplar her, eller lyttes til gratis på Storytel i 14 dager, som jeg gjorde. Jeg må nok innrømme at jeg sovnet noen ganger mens jeg lyttet. Det var ikke fordi innholdet var dårlig, men fordi jeg var veldig trøtt mens jeg lå på stranda.

Fargebenådet av Derwin L. Gray:

Denne boka tar først for seg det bibelske grunnlaget for hvorfor fleretniske fellesskap er bibelsk. Det vil si, hvordan skal vi som kristne forholde oss til mennesker med annen kultur, språk og hudfarge?

Gray argumenter sterkt for at disse ulikhetene er en styrke i fellesskapet, og at stort etnisk mangfold vil hjelpe oss i misjonsoppdraget. Siste halvdel av boka knyttes sterke mot rasekampen i USA, som for nordmenn kan virke litt fjernt, men likevel interessant.

Kan kjøpes her.

Asante av Asle Jøssang:

Denne boka beskriver misjonshistorien i Tanzania på en gripende og ærlig måte. Den belyser hvordan hverdagslivet var for misjonærene, og hvordan man møtte utfordringer på misjonsfeltet, blant annet hva man skulle gjøre når polygamister (altså de som har flere koner) ville bli døpt.

Boka er på sommersalg til 149 kroner på Lunde forlag.

Film

Filmen «Jesus Revolution» har slått an i USA, og her hjemme har mange håpet å få se den i norske kinoer. Filmen er en sann historie om en vekkelse blant hippier i California på starten av 1970-årene. Jonathan Roumie, som spiller Jesus i The Chosen, har en sentral rolle i filmen. Premieren er i morgen, 25. august, så snart har du sjansen til å få den med deg!

 

Geoffrey Moffett / Ole Johan Bredvei Hvarnes

Månedens kulturtips

Vi i iTro-redaksjonen vil gjerne dele noen kulturtips vi har kommet over den siste tiden med deg!