«Kjære søster»

«Kjære søster»

16 år gamle Eli Anne sørger over tapet av sin yngre søster ved å skrive innlegg på facebook-veggen hennes i Alf Kjetil Walgermos nyeste bok. Slik blir boka en lettlest "facebookroman".

Lest

Alf Kjetil Walgermo
Kjære søster
Cappelen Damm, 2015
95 sider

Alf Kjetil Walgermo har skrevet en ungdomsroman om Eli Anne, en sekstenårig jente som sørger over tapet av sin ett år yngre søster, Amalie.

Historien fortelles gjennom en rekke innlegg Eli Anne skriver på Amalies facebookvegg. Gjennom disse innleggene får vi stadig mer innsikt i søstrenes forhold den siste tiden før Amalie døde. Eli Anne skriver for å bearbeide sin sorg, men ønsker også et oppgjør med fortiden.

Les de første sidene i boken hos Cappelen Damm.

En lettlest tankevekker

Dette er en lettlest roman på 95 knappe sider. Forfatteren tar opp store emner som død og sorg, med stemmen til en tenåring. Oppbygningen med facebookmeldinger er en original stil, og kanskje gjenkjennbart fra manges hverdag.

Samtidig bør du ikke forvente noen spenningsroman av denne boka. En ny veggmelding på hver side kan gjøre det vanskelig å holde tråden, og fortellingen inneholder mer beskrivelser enn handling. Tema som familie, vennskap og romantikk er mer framtredende enn eksistensielle spørsmål om liv og død.

«Kjære søster» vil minne deg på verdien av å ta vare på dine nærmeste mens de er rundt deg, – et budskap som er viktig nok til at du kan dele denne boka med noen som vil sette pris på en lettlest tankevekker.

Bård Bøe og Cappelen Damm

Lest

Alf Kjetil Walgermo
Kjære søster
Cappelen Damm, 2015
95 sider