Jeg har et mål om å bli frastjålet bibelen min

Jeg har et mål om å bli frastjålet bibelen min

Det er ikke fordi jeg ikke trenger den, men fordi noen andre gjør det.

Verdens mest stjålne bok

Det sies at Bibelen både er verdens mest solgte og verdens mest stjålne bok. Det finner man også historier om her i Norge. Bare les her: Må låse inn biblene fordi de stjeles så ofte

En av de vanligste funfactene om Bibelen er at det er den mest stjålne boka i verden. Jeg hører det hele tida, og da dukker det opp en voksende følelse av tvil i meg. Hvorfor har ingen stjålet min bibel? Er ikke den god nok til å stjeles, kanskje? Hva er det boktyvene der ute ser i min bibel, som gjør at de holder seg unna?

Jeg vil gjerne være med på å bidra til at Bibelen holder seg øverst på stjelelista, men da trengs det stjeling. Nå er jeg med på å ødelegge for den gode statistikken.

Hvorfor er Bibelen verdt å stjele?

Misforstå meg ikke: stjeling er galt. Det er det syvende budet.

Du skal ikke stjele. (2. Mosebok 20,15)

Poenget mitt her er at Bibelen har et budskap som flere har godt av å høre. Og om de faktisk er så interessert at de ender opp med å stjele en bibel, tyder det på at de kanskje også har lyst til å lese i den.

Det står i sterk kontrast til mange her i landet, som har mange bibler, men ikke leser noe særlig i noen av dem. Jeg skulle ønske jeg hadde den samme tørsten etter svar som disse bibelstjelerne, men faktumet er at jeg nok altfor ofte slår meg til ro uten et skikkelig svar på de store spørsmålene. Svar som Bibelen kan hjelpe meg med å finne.

Det aller største svaret Gud har gitt oss mennesker, er på vårt rop om hjelp.

La din miskunn være over oss, Herre! Det er deg vi venter på. (Salme 33,22)

Han svarer med å sende Jesus. Resten er historie.

Som kristne bør vi gledelig stå klar med en bibel når noen viser interesse. Det er ikke kun en bok for de som allerede vet hva de tror på – men en bok med historien som alle trenger å høre.

Til slutt

Da jeg foreslo å skrive akkurat denne saken, kom kollega og iTro-journalist Håkon Rydland med en aktuell historie. Han ble nemlig forsøkt frastjålet sin bibel. I Norge. På toget.

Han gikk fra den liggende på setet, og da han kom tilbake, så han at noen holdt på å stappe bibelen hans ned i sekken. Forfjamset spurte han om å få den tilbake, og det fikk han.

Moralen i historien er at man kanskje bør ta med seg to bibler på toget, slik at man kan beholde «godbibelen» og bli frastjålet den andre?

Ole Johan Bredvei Hvarnes

Verdens mest stjålne bok

Det sies at Bibelen både er verdens mest solgte og verdens mest stjålne bok. Det finner man også historier om her i Norge. Bare les her: Må låse inn biblene fordi de stjeles så ofte