iTros tips til pinsefeiringen

iTros tips til pinsefeiringen

iTro gir deg noen seriøse, og noen mindre seriøse forslag til hvordan du kan feire denne høytiden.

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.

Det er Pinse. For noen bare en ekstra langhelg, men for oss kristne er det absolutt en høytid verdt å feire. Selv om Pinsen, og dermed tilstedeværelsen av Den Hellige Ånd, er essensiell for kristenlivet vårt, har vi ikke (i hvert fall i mange sammenhenger) like mange pinsetradisjoner som f.eks. juletradisjoner. Dette vil iTro gjøre noe med, og gir deg noen seriøse, og noen mindre seriøse, forslag til hvordan du virkelig kan feire høytiden. 

1. Bønn og faste

Det finnes få aktiviteter som er viktigere for oss kristne enn å bruke tid i Bibelen, i bønn eller faste. Det er også når vi bruker tid på dette at Den Hellige Ånd får full tilgang til å påvirke oss og jobbe i oss. Dermed er kanskje pinsen den perfekte anledning til å bruke litt ekstra tid med Gud. 

Det å faste kan virke litt rart, men hvis du tenker på det er det mange ting som det nok hadde vært sunt å faste fra av og til. Tiden vi bruker på mobilen eller Netflix (her snakker jeg til meg selv) kan være ganske ekstrem. Det er viktig å huske på at vi ikke kun faster fra noe, vi faster for å ha tid til noe annet. Denne pinsehelgen kan vi kanskje legge bort mobilen og lese en bok i Bibelen i stedet?  

2. Evangelisering

På Pinsedag snakket Peter og disiplene i tunger og evangeliserte slik at mange mennesker ble kjent med Jesus. Det er ikke sikkert at det å stille seg opp på et gatehjørne og vente på å få tungetale vil funke, men en høytid som denne gir likevel mange muligheter for evangelisering. Heldigvis kan veldig mange av menneskene vi har rundt oss norsk, og flere enn vi tror er nysgjerrige på troen vår. 

En gyllen mulighet er å snakke med vennene dine om hvorfor vi feirer pinse. Mange er helt blanke på hvorfor vi feirer denne høytiden, og historien i seg selv er ganske sær og gøy å fortelle. Kanskje noen av vennene dine får lyst til å lese litt mer om det som skjedde selv også. 

Historien om det som skjedde i Pinsen finner du i Apostelgjerningene 2

3. Pinseparty!

Dersom du vil sette skikkelig fokus på Pinsehøytiden i vennegjengen, kan du invitere til et realt pinseparty. Hva med å lage partyhatter med ildtunger? Eller ha en «gjett språket» quiz? Selv om det kanskje kan bli litt useriøst, er det en god mulighet til å snakke sammen om viktigheten av Den Hellige Ånd. Dere kan også lese i Apostlenes Gjerninger om pinsedagen og bli oppmuntret. Historiene om de første kristne er heftige og inspirerende! Kanskje dere blir enda mer gira på å prøve punkt 1 eller 2?

Her er noen forslag til «Gjett språket» -quizspørsmål: 

Hvilket språk snakker disiplene her? 

 1. «Yesus adalah raja»
  a) Malaysisk
  b) Spansk
  c) Slovakisk
 2. «Bog je super»
  a) Rumensk
  b) Slovensk
  c) Irsk
 3. «Isoning ismi hech qachon o’chmaydi»
  a) Usbekisk
  b) Tamil
  c) Kurdisk
 4. «Исус те обича»
  a)Bulgarsk
  b) Russisk
  c) Georgisk

(Jeg må ta forbehold og innrømme at grove skrivefeil kan forekomme i denne quizen. Jeg har ikke fått en spesiell gave til å kunne fremmede språk, men heldigvis kunne Google Translate hjelpe meg.)  

Fasit: 1) a    2) b    3) a    4) a

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.