iTros guide til den ultimate aprilsnarr

iTros guide til den ultimate aprilsnarr

iTro vil gjerne hjelpe deg å narre vennene dine, og gir deg nyttige tips og i tillegg en topp 6-liste over tidenes beste aprilspøker.

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

På mandag er det 1. april.  Så hvis du skal prøve å lure noen – og gjøre dem til en aprilsnarr – burde du gå i gang med planleggingen så raskt som mulig.

Og vi i iTro vil gjerne gi deg litt hjelp å sette tankene i sving!

iTros 4 aprilsnarr-regler

Men før du går i gang: husk på iTros regler for hva som er en god aprilspøk:

  1.  Den skal gjøre at relasjonen mellom deg og den du prøver å lure blir sterkere – ikke svakere
  2. Den fører ikke til beinbrudd, lovbrudd, samlivsbrudd eller andre typer brudd og traumer
  3. Alle bør i ettertid være enig i at dette var morsomt – selv den som rammes(hvert fall når de får det litt på avstand)
  4. Husk å avsløre i ettertid at det var en spøk, hvis det ikke kommer tydelig fram

Ulike typer aprilspøker

Det finnes mange forskjellige typer aprilspøker. Det er mye å velge mellom, så velg den typen du synes er mest gøy. Her kommer noen forslag:

Hverdagsforvirring

Gjør en liten forandring på en hverdagslig ting, slik at offeret ditt blir sittende og lure på hva i alle dager som har skjedd. Noen eksempler:

The Office-klassikeren: Lån en gjenstand han bruker ofte (men som tåler det), og legg den noen dager i gelé. Krever litt tid, siden gelé bruker tid på å størkne, men er garantert en suksess. Forslag: Saks, stiftemaskin, pyntenips.

 

Karse i tastaturet: Hvis han har en stasjonær data, kan du finne et ødelagt/utdatert tastatur som ligner på hans, og så karse i det. (Du husker vel karse fra barneskolen?) Etter hvert vil det stikke opp små, fine karsespirer mellom tastene, og til slutt bli en liten karse-eng. På 1. april kan du bytte ut hans vanlige tastatur med karse-eng-tastaturet.

 

Ommøblering: Ommøbler to gjenstander på rommet hans (eller enda bedre: ommøbler tilbake hvis det ikke er lenge siden han ommøblerte). Inviter deg på besøk, og se hvor lang tid det tar før han legger merke til det.

5 på gata kommenterer en oppdiktet påstand

– Lag et «5 på gata»-filmintervju der du ber medelever aller andre om å kommentere en påstand du har funnet på. Velg gjerne en nyhetssak som plutselig får konsekvenser for dem. Her er noen forslag:

– «Hva tenker du om at rektor har sagt at alle som var med på klimastreik må plukke søppel rundt skolen to timer hver uke framover for å vise at de mener alvor?»

– «Storbritannia har jo søkt om å bli en del av Norge etter Brexit. Og nå diskuteres det om landskampene våre skal spilles på Ullevål eller Wembley framover. Hva tror du er best? Og hvem bør spille sammen med Markus Henriksen på sentral midtbane?»

(Legg gjerne ut filmen på instagram, og merk den med #itro)

Få dem til å gjøre noe

Det er selvsagt ekstra gøy hvis du klarer å lure noen til å gjøre noe, og gjerne se litt dumme ut mens de gjør det.

– Fortell vennen din at du nettopp fikk denne meldingen fra en kamerat som jobber på McDonald’s: «På grunn av en feilbestilling er det laget 50 BigMac-er for mye. Disse gis bort til de 50 første som kommer. Det er bare å komme rett inn på kjøkkenet, men husk å ha på hårnett, for det må alle ha når de går inn på kjøkkenet»

– Arranger en happening på kvelden, og si til én av de som kommer at det skal være en kostymefest, be ham gjerne komme med et spesifikt kostyme.

Topp 6 aprilspøker gjennom tidene

Det går også an å hente inspirasjon fra de beste aprilspøkene gjennom tidene. Her er noen av våre favoritter:

1. Gratis vin til alle med bøtte

Aftenposten meldte for en del år siden om at vinmonopolet hadde et tomflaskeproblem, og at de hadde mer vin enn de klarte å håndtere. Derfor ville de selge unna billig til alle som kunne ha med seg emballasje å frakte vinen hjem i. Bildene av den lange køen med folk som hadde møtt opp med bøtter, spann og annet de kunne finne, ble trykket i kveldsavisen samme dag.

2. Spaghetti-innhøsting i Sveits

BBC laget på 50-tallet en nyhetsreportasje fra innhøstingen av spaghettii en landsby i Sveits. De måtte etter hvert lage en ny reportasje som avslørte at det bare var lureri – og at spaghetti slett ikke vokser på trær – fordi folk sendte inn brev for å få vite hvor det var, så de kunne dra og være med på innhøstingen neste år.

 

3. Tesla-klokke

Tesla-sjef Elon Musk la den 31. mars for noen år siden ut en twitter-melding om at Tesla skulle lansere et nytt produkt dagen etter. Aksjekursen steg, og forventningene var store. Dagen etter – den 1. april – la han ut et bilde på twitter av en håndklokke med en 15 cm stor modell av Big Ben stikkende ut. Verdens minst praktiske klokke – og et stikk til Apple som akkurat hadde lansert Apple Watch. Spøken falt i dårlig jord, og aksjekursen til Tesla sank igjen.

4. Gravitasjonen oppheves kl 9:47

BBC Radio intervjuet i 1976 en astronom som forklarte at på grunn av at to planeter i solsystemet vårt stod i en unik posisjon, ville det føre til en opphevelse av tyngdekraften på et bestemt tidspunkt. Så hvis folk hoppet akkurat klokka 9:47 den dagen, ville de oppleve en rar, nesten flytende følelse. Mange lyttere ringte inn for å fortelle at det hadde virket…

5. Burger for venstrehendte

Burger King meldte et år at de skulle begynne å selge en egen type Whopper-burger – spesiallaget for venstrehendte.

6. Nye iTro-produkter

Ingen liste er selvsagt komplett uten en av iTros egne aprilspøker. For skuffelsen var dessverre stor da folk forstod at de fleste av de «10 nye iTro-produkter» vi lanserte 1. april for noen år siden ikke kom til å bli en realitet… Men hvem vet? Kanskje en gang i fremtiden…

Og i mellomtiden: Lykke til med å narre dine venner på mandag!

Priscilla Du Preez / Unsplash

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.