Impuls – Utbryter

Impuls – Utbryter

Nytt livealbum stappet med fremtidige lovsangsklassikere.

En gang i tiden var det Ungfila som var synonymt med allsangsvennlig og nyskapende norsk lovsang i form av kollektiv- og livealbum. Og for all del, Ungfila holder fremdeles koken – men jammen tror jeg ikke Impuls er i ferd med å overta rollen som første og beste stoppested for de som vil få påfyll av nyskrevet, norsk lovsang med dybde og bredde.

Den nye liveplaten har fått navnetUtbryter, og ble spilt inn på Impulskonferansene tidligere i år. Den er en parade av nytt materiale fra noen av landets beste og mest produktive lovsangsskrivere for tiden – og alle bortsett fra én låt er på norsk – i tillegg til oppdaterte versjoner av to av de kanskje aller mest brukte lovsangene de siste årene: «Over alt og alle» og «Så dyp en kjærlighet» – låter som allerede har sementert sin status som nye klassikere.

Truffet den berømte spikeren midt i planeten

Det skal da også godt gjøres om ikke minst et par av de nye låtene snart får klassikerstatus, de også. Ikke minst fordi Impulsgjengen denne gangen, som prosjektleder Thomas Wilhelmsen understreker, har fokusert på at de nye låtene skal være enkle og lette å bruke i lovsangssammenhenger. I tillegg har de lagt vekt på at de skal kunne tilpasses både store arrangementer og personlige lovsangsstunder. Så langt mine ører kan forstå, har de truffet den berømte spikeren midt i planeten, for her kan man så å si synge med fra første gjennomlytting – uten at låtene taper seg over tid.

Rett og slett deilig å høre på

Noen ord må også sies om produksjonen. For denne gangen har Impuls slått på stortromma, og fått hjelp av den amerikanske produsenten Jeremy Edwardson, som tidligere blant annet har produsert for Third Day. Det har betalt seg, for dette er rett og slett deilig å høre på. Det er for så vidt ikke minst også takket være musikernes prestasjoner, for både vokal, band og lydbilde holder et så uforskammet godt nivå at man ofte kan glemme at det faktisk er tatt opp live sammen med opptil flere tusen ungdommer.

«Jeg er en utbryter, merket av nåde / Levende for mer enn meg selv / Det jeg har mottatt i tomhendte hender / Gir jeg nå videre igjen», synger Wilhelmsen på tittelsporet. Med verdens beste budskap og en innpakning som også er ganske så snasen, er det bare å ta imot.

Utbryter får du kjøpt der du kjøper kristen musikk, samt på nett blant annet påimpulsweb.noogmudistore.no. Albumet er også tilgjengelig digitalt i iTunes og påplatekompaniet.no.

Foto: Impulsweb.no

CD:
Impuls – Utbryter