Flere seminarer fra UL 2019 ligger nå ute som podcast

Flere seminarer fra UL 2019 ligger nå ute som podcast

Temaer som tvil, nye landsmenn og medvandring kan du høre om i disse podcast-seminarene.

Ung Landsmøte

Under UL2019 ble det holdt flere gode seminarer om ulike aktuelle temaer.

Ung Landsmøte (UL) byr ikke bare på gode møter med forkynnelse og lovsang, men også mange gode, innholdsrike og utrustende seminarer. Nå ligger fem av disse ute som podcast på vår podcast-kanal.

Du finner dem også i din podcast-app på mobilen.  Talene fra UL finner du på video nederst i saken.

Tvil – Martin Holskar

Martin Holskar er en 25-åring fra Telemark som har en mastergrad i teologi. De siste månedene har han intervjuet unge kristne som tviler. På seminaret forteller han om hvordan det kan oppleves å tvile, hvorfor vi gjør det, og noen tanker om hva vi kan gjøre med tvilen.

Dette er et seminar for deg som ønsker å høre ærlige tanker om det å være kristen, og lære om den fascinerende sammenhengen mellom hodet ditt, hjertet ditt og hånden din.

Ja, vi elsker våre nye landsmenn – Håkon Rydland

Folk fra unådde folkegrupper på andre siden av kloden kan i dag være din nærmeste nabo. Men hvordan blir man kjent med dem? Og hvordan hvordan kan jeg vitne om Jesus for dem?

I dette seminaret deler Håkon personlige erfaringer fra flerkulturelt arbeid han har vært med på, samt gi deg noen gode tips og forutsetninger til å kunne bli kjend med nye landsmenn der du bor. Iris Kamilla Ottosen deler også noen erfaringer fra sitt liv på Holmlia i Oslo.

Grill en kristen  – Laget

Er ikke Gud motbevist av vitenskapen? Er det ikke arrogant å si at kristendom er eneste veien til sannhet? Er Bibelen til å stole på? Hvorfor er ikke Gud mer synlig? Hvorfor lidelse? Hvorfor?

Et panel av kristne (inkludert iTro-redaktør Simeon Ottosen) svarte etter beste evne på spørsmålene UL-deltakerne var nysgjerrige på. De hadde mulighet til å stille spørsmål fra salen eller på SMS.

Grill en kristen-konseptet er noe Lagsundom i Laget NKSS arrangerer på skoler og studiesteder over hele Norge, for å invitere nysgjerrige til å stille spørsmål.

Kalt av Gud? – Andreas Evensen

Finnes det studieretninger og yrker som er spesielt åndelige? Er det bare de som jobber som misjonærer eller pastor som er kalt av Gud, eller gjelder det alle som tror?

I dette seminaret vil Andreas Evensen fra ImF-UNG snakke om Guds kall og plan for livene våre.

Du trenger ikke gå alene – Andreas Evensen og Otto Dyrkolbotn

Vi trenger hverandre til å både bli bevart og vokse i troen. Vår erfaring er at både store og små kristne fellesskap er viktige, samtidig som at vi ikke ville vært en mentor-/medvandrer-relasjon foruten.

Det har hatt avgjørende betydning for oss å ha noen å være ærlige og åpne med, og som kan både ta imot oss og holde oss ansvarlig.

Talene fra UL

Alle talene fra UL finner du på video i denne saken her.  
Men hvis du er så lat at du ikke trykket på linken over, kan de få et gjensyn med Christian Lilleheim sin tale fra lørdag kved her:

 

Andreas Ydstebø / UL Fototeam 2019

Ung Landsmøte

Under UL2019 ble det holdt flere gode seminarer om ulike aktuelle temaer.