Gud elsker meg, jeg elsker Gud

Gud elsker meg, jeg elsker Gud

Kjærligheten blomstrer på den nye plata fra Vineyard Worship. Guds kjærlighet til oss, og vår kjærlighet til Gud settes ord på gjennom fem akustiske herligheter.

Hørt

CD:
Vineyard Worship – All Things Rise
2016, Vineyard Worship

Stikkordet «kjærlighet» gjennomsyrer denne plata. Den kjærligheten Gud viste oss ved å sende Jesus for å ta på seg vår skyld og skam, er noe som mange har uttrykt med ulike ord i lovsang opp gjennom tidene.

Denne kjærligheten har alltid vært sentral i lovprisning og tilbedelse, og det er en kjærlighet som også vekker en respons hos oss. Det er dette Vineyard Campbellsville med denne plata igjen ønsker å sette ord på.

Pangstart på albumet

Med låta «All Things Rise» gis det en lavmælt pangstart på albumet. Guds godhet, Guds storhet og vår glede i Gud er tematikken som går igjen. Selvsagt utgjør Jesu frelsesverk selve episentrum i teksten, formulert med ordene «His gain’s become the whole worlds story».

Vineyard Worship – «All Things Rise» 

Albumet fortsetter med «You Make Everything New», en låt som på ingen måte passer inn i det helhetlige musikalske bildet, men tematisk sett glir den derimot strålende inn i sammenhengen. Frasen «when we turn to You we become renewed; Transformed by Your love» formulerer hva som skapes i oss ved vårt møte med Guds kjærlighet.

Det legger også opp til en glidende tematisk overgang til neste låt «Over and Over», som bringer vår respons på banen — det vi ønsker å gi tilbake til Gud. Ordene «You are the song that fills my lungs. You’re melody, I’m harmony» oppsummerer dette på poetisk vis.

Gud elsker meg, jeg elsker Gud

De to neste låtene er seige med forholdsvis lite driv og har et mer psykedelisk indie-preg, noe som på ingen måte oppleves negativt. Det er enkle låter pakket inn i et klangfylt musikalsk teppe.

«Let Your Kingdom Come» er (ikke overraskende) en tekst som bygger på et utdrag av den bønnen Jesus lærte oss — «Let Your kingdom come, and Your will be done». Dette er kjente ord, men ord som likevel har godt av å bli uttrykt i lovprisning og tilbedelse.

Den påfølgende låten med den klisjéfylte tittelen «I Love You«, oppsummerer den gjennomgående tematikken i albumet på glimrende vis: Gud elsker meg, jeg elsker Gud. Det er en enkel tekst forfattet med innholdsmettede ord, noe som gir rom for å dvele lenge og godt over hva som skildres i denne lovsangen.

Enkle tekster og nydelig tonesetting

Vineyard Campbellsville leverer med dette albumet nye uttrykk for et gammelt budskap, og selv om tematikken utelukkende omhandler kjærlighet, kan det på ingen måte sies at dette er en snever tematikk. De greier gjennom disse fem låtene å belyse flere sider av den kjærlighet vi møter hos Gud, og den kjærlighet som følgelig skapes i oss. Med sine enkle tekster og nydelige tonesetting er dette albumet virkelige verdt å sjekke ut.

Min personlige favoritt: «All Things Rise«