Francesca Battistelli – If we´re honest

Francesca Battistelli – If we´re honest

«Endelig noe bra sommermusikk med kristne tekster!» tenkte jeg da jeg for noen år siden hørte Francesca Battistelli for første gang. Nå er hun ute med nytt album.

Hørt

CD:

Francesca Battistelli –If we´re honest

Fervent/Word (2014)

Nå har hun  kommet med et nytt album. Sangene på If we´re honest har melodier jeg liker og som jeg lett synger med på, og Francesca Battistelli har en behagelig stemme.

Hun fortsetter å kombinere sommerlige melodier som fenger og noen fine, rolige sanger med tekster som minner meg om hva som er viktig i livet. Hver av sangene er som en liten andakt. Jeg blir glad av tekstene og jeg blir glad av melodiene. Mange funker også bra som treningsmusikk!

VIDEO: Francesca Battistelli – Behind The Album, If We’re Honest

Tekstenpasser spesielt godt når livet virker håpløst og Jesus kjennes fjern

Jeg vil trekke  fram noen sanger som jeg liker spesielt godt.

”He knows my name” handler om at jeg ofte er opptatt av å bli sett og likt av andre. Men heldigvis er det ikke det jeg lever for! For Gud kjenner navnet mitt, og mer enn det, han ser meg og han elsker meg. Sangen setter ord på en del sannheter om oss selv som vi trenger å høre igjen og igjen. Gud sier om oss at vi er tilgitt, vi er ønska, vi er Kongens barn og vi tilhører ham.

Teksten i ”Run to Jesus” passer spesielt godt når livet virker håpløst og Jesus kjennes fjern. For om du føler at Jesus er nær eller ikke, så er han tett ved deg. Og han kjenner deg og han kjenner følelsene dine. Uansett hvor du er og hvordan du har det så kan du komme til Jesus.

Den rolige sangen ”Find rest” er vakker og har et viktig budskap. Det er nemlig bare ett sted vi kan finne hvile, og ett sted vi kan ha vårt håp. Og det er i Gud. Teksten minner oss om at vi noen ganger trenger å lukke øynene og se at nådens armer og Jesu hender bærer oss. Gjør gjerne akkurat det mens du lytter til denne sangen.

Jeg tror du vil oppdage mange skatter

Jeg tror vi  trenger å være ærlige med livene våre, både overfor Gud, oss selv og andre mennesker. Tittelsporet ”If we´re honest” er en nydelig sang som handler om å vise sine svake sider, hemmeligheter og sår til hverandre – og om å legge det ned foran korset. Det setter fri.

Det finnes mange setninger som vi har hørt før men som vi trenger å høre igjen og igjen. Jeg tror det kan være lurt å fortelle sannheter om Gud og oss til seg selv, for at de skal bli sannheter i eget liv. Da er det Guds sannheter som gjelder, ikke mine. Heldigvis! Mange av låtene på dette albumet inneholder slike.

 Kos deg både med de fine sangene og den vakre stemmen, men ikke glem å lytte til tekstene. Jeg tror du vil oppdage mange skatter.

Foto: Francescamusic.com