En ny vei hjem

En ny vei hjem

Boka viser at det finnes håp om å begynne å stole på kjærligheten på nytt

En ny vei hjem handler om ei jente som har hatt det vanskelig, Sarah. Faren drepte moren hennes, og etter det har de ikke hatt noe særlig kontakt med hverandre. Sarah har bodd hos tanta si. I starten prøvde hun å oppnå tantas kjærlighet ved å gjøre det hun visste tanta likte, hun slet seg helt ut, men til slutt ga hun opp. Nå er faren hennes død, og hun drar for å få sin del av arven. Da hun kommer fram får hun vite at hun må bo seks måneder i hytta der faren har bodd for å få arven sin. Sarah tynges av hatet hun har til faren, og dette gjør at oppførselen hennes mot landsbyens innbyggere ikke akkurat er særlig høflig.

Jeg syns denne boka passer best for jenter i tenårene fordi hovedpersonen er ei jente

Det utrolige med  boka er å se hvordan Sarah forandrer seg i løpet av de seks månedene. Hun er ikke kristen og ganske bestemt på å ikke bli det. Likevel blir hun knyttet til byens innbyggere på flere måter, og kjærligheten hun blir vist er den største grunnen til at hun forandrer seg. Forandringene skjer gradvis, og deterfantastisk hvor mye som kan skje på bare et halvt år.

Jeg syns denne  boka passer best for jenter i tenårene fordi hovedpersonen er ei jente, noe som gjør at jeg tror det er lettere for jenter å kjenne seg igjen. Sarah er redd for å være sårbar, hun er redd for å være seg selv og hun er redd for at folk ikke skal like henne. En ny vei hjem er en bok som viser hvor smertefullt det kan være å ta et oppgjør med hatet man kjenner, men at det finnes håp om å begynne å stole på kjærligheten på nytt.

Bok:  En ny vei hjem
Av Christa Parrish
Lunde Forlag

Denne anmeldelsen er skrevet av Elisabeth Guttormsen (17). Vil du også anmelde bøker for oss?

Foto: Lunde Forlag