Det tomme huset

Det tomme huset

Et gammelt hus har stått ubebodd i 30 år. De tre vennene bryter seg inn i huset og finner en gammel avis. I den er det klippet et lite hull.

Lest

Jarle Kallestad
Det tomme huset Lillevik Tidende
Lunde Forlag, 2013
143 sider
Kjøp boka hos lundeforlag.no
Les utdrag fra boka

Bli med tre 14-åringer på eventyr når de skal finne ut hvorfor et gammelt hus har stått tomt i mange år.

Inne i huset  finner de en gammel avis det er klippet ut en del av. Nysgjerrige som de er, begynner de å lete etter svar på deres ubesvarte spørsmål om huset og den gamle avisen. Jakten på svar foregår ikke helt knirkefritt, men disse 14-åringene gir seg ikke med en gang.

Det vil det bli et bra avisoppslag av det vi finner ut, tenker de

Finner de svarene  de leter etter, har de ikke tenkt å holde det for seg selv. Det vil bli et bra avisoppslag av det vi finner ut, tenker de. For disse tre har startet sin egen avis. Grunnen var at de ikke var fornøyde med den andre avisen i nærmiljøet. I motsetning til den andre avisen, skriver 14-åringene akkurat det de vil, og lar seg ikke styre av hva andre mener de bør skrive om.

Boka er tredje bok i en serie om den unge redaksjonen i Lillevik Tidende. Det går fint å lese den uten å ha lest de andre, men for å bli bedre kjent med personene i denne boka og for å ha noe annet spennende å lese – hvorfor ikke lese de to andre bøkene først?

Ingen grunn til å ikke bli med disse 14-åringene på eventyr!

Anbefales for deg  som vil lese en spennende bok som ikke drar historien ut i det uendelige, men er akkurat passe lang og akkurat passe skummel.

Passer best for deg som er i alderen 10-16 år. Lurer ikke du også på hvorfor huset har stått tomt, og hva som er klippet ut av den gamle avisen? Hvorfor ikke lese denne boka, og finne det ut? Ingen grunn til å ikke bli med disse 14-åringene på eventyr!

Illustrasjon: Lunde Forlag