– Vektlegger bibelske sannheter og de ærlige sidene av kristenlivet

– Vektlegger bibelske sannheter og de ærlige sidene av kristenlivet

Casting Crowns nye album "The Very Next Thing" er en gavepakke.

Hørt

Casting Crowns – The Very Next Thing (US)
Utgitt 30.september 2016

Her kan du lese tekstene.

I høst er de på turné i USA.

Med over 10 millioner solgte album og titalls topplistehits, er det ikke rart at det stilles store forventninger når Casting Crowns utgir sitt 11. album. Og jeg kan avsløre det allerede nå. De innfrir forventningene.

De redder seg inn

The Very Next Thing er typisk Casting Crowns og bærer preg av bandets velkjente lovsangstil. Musikalsk sett er det til tider forutsigbart, men samtidig behagelig å høre på. Dynamikken på albumet er også veldig godt sammensatt med både livlige og rolige lovsanger. Tross det savner jeg noen flere rocka sanger.

casting crowns cover
Coveret til Casting Crowns nyeste album .

De redder seg heldigvis inn med One Step Away, men den når ikke helt opp til to av mine personlige Crowns-favoritter: Courageous og Until the whole world hears.

Kreft

I fjor ble det kjent at hovedvokalisten Mark Hall fikk kreft, noe som kom som et stort sjokk på han selv og bandets fans verden over. Samme kveld som han fikk den triste beskjeden satt han seg ned ved pianoet og startet å skrive sangen Oh my soul. Sangen er et personlig vitnesbyrd om frykten og tvilen han kjempet mot under diagnosen.

Likevel uttalte Mark Hall følgende: «All of these things you’ve ever read and believed and trusted are true. It doesn’t stop being true just because this took you by surprise.»

Dermed ender sangen i en vakker lovprisning om at Gud er den Han sier Han er, også når livet er vanskelig. Bønnene ble hørt, og Mark er i dag kreftfri.

Anmeldelsen fortsetter under musikkvideoen. 

Vektlegger de ærlige sidene ved kristenlivet

Casting Crowns har virkelig noen fine musikalske perler i The Very Next Thing. Tekstene bærer preg av bibelske sannheter og vektlegger de ærlige sidene ved kristenlivet, noe jeg ser på som er stor styrke for plata.

Min personlige favoritt er What if I gave Everything. “You’ve given me a faith that can move a mountain, but I’m still playing in the sand. Building little kingdoms that’ll never stand”. Lager jeg sandslott istedenfor å flytte fjell i mitt kristenliv? Sangen utfordrer meg til å ta stilling til hva som vil skje hvis jeg gir hele livet mitt til Jesus.

Så hva er din favorittlåt?

Det må du nesten finne ut av ved å trykke på play. Dette albumet er en gave til deg!

Hørt

Casting Crowns – The Very Next Thing (US)
Utgitt 30.september 2016

Her kan du lese tekstene.

I høst er de på turné i USA.