Casting Crowns – Thrive

Casting Crowns – Thrive

12 låter som vil få deg til å tenke. "Thrive" er nok en sterk utgivelse fra tungvekterne. 

Hørt

CD:

Casting Crowns – Thrive

Provident (2014)

En av de virkelige store tungvekterne innenfor kristen musikk er etter 2 år ute igjen med en ny fulltreffer. Tematikken i “Thrive” bygger på at kristne ikke er skapt til kun å overleve, men til å bære frukt.

Salme 1 er  nok mye av inspirasjonskilden, noe man også kan ane av albumcoveret. “(…) men har sin glede i Herrens lov og grunner på hans lov dag og natt. Han er lik et tre plantet ved rennende vann. Det gir frukt i rett tid, og løvet visner ikke.Alt han gjør, skal lykkes.” (Salme 1:2-3)

Tekstene er konfronterende men samtidig trøstende.

Sjangermessig er det  et veldig trygt og gjenkjennelig album. Med andre ord, liker du Casting Crowns fra før av vil også denne utgivelsen falle i smak. Dersom du ikke har vært så stor fan, er dette tidspunktet å starte på.

Musikalsk sett er  det ikke utfordrende, det kan være forutsigbart og forglemmelig, men tekstene er noen av de bedre tekstene som blir skrevet i dagens kristenmusikk. De er ikke idylliske og utopiske, men er ærlige om kristenlivets utfordringer. Tekstene er konfronterende men samtidig trøstende. «Thrive» sier oss at vi må søke røtter, men samtidig søke å nå ut til flere med budskapet. Albumet er med på å peke på hvordan kristenlivet avhenger av en balanse i dette.

Frontfigur Mark Hall  sier selv: “This record (…) is an effort to draw a picture of what a believer would look like if they dug into their roots and understood God and themselves more. We must first learn who God is and who we are. With that, half of our record is all about learning who God is and who you are. The other half is about how that works out. How are you going to get out there and let God live His life through you?”

Det musikalske står godt i samsvar med tekstene

Det er et album  med en voldsom bredde i dynamikk, fra den fantastiske piano-balladen “Broken Together” til den tyngre “Heroes”. Denne bredden er nøye gjennomtenkt og gjør at det musikalske står godt i samsvar med tekstene. Personlig var de rolige sangene som virkelig nådde gjennom til meg og som vil spilles om igjen og om igjen utover våren.

Megan Garrett gjør  noen solide vokalprestasjoner på denne plata. Der hvor Mark Hall fort kan bli litt forutsigbar og monoton, gir Garrett et greit pusterom, hvor man faktisk nyter å bare lytte til sangen.

Et album som vil få deg til å tenke.

“Broken Together” er  kanskje en av de bedre sangene jeg har hørt av Casting Crowns noensinne, og huser etter min mening den beste vokalprestasjonen av Mark Hall. Tett etterfulgt, på topp 3 finner vi “Follow Me” som stilistisk er litt utenfor Casting Crowns sitt ordinære virkeområde, og strekker seg inn i countryens verden. Her får Garrett fritt spillerom og nytter anledningen godt. Gladsangen og tittelsporet “Thrive” må kapre tredjeplassen med en god tone og en tekst som oppsummerer tematikken for hele albumet på en god måte.

Dette er definitivt  et album som vil få deg til å tenke. Tekstene har dybde og mening, de sikter til hjertet, og har sjelden før vært like direkte og ærlige. Ta deg tid til å gi det en gjennomhøring og bruk litt energi på å få med deg tekstene. Det er verdt det!

Foto: castingcrowns.com