Bønn om et møte med Gud

Bønn om et møte med Gud

Hjulpet av artister som Chris Tomlin, Kristian Stanfill, Matt Redman og David Crowder sørger Passion for en god og variert lytteropplevelse.

Hørt

Passion: Salvation’s Tide Is Rising
2016
sixstepsrecords/Sparrow Records

Passion er ute med sitt nye album Salvation’s Tide Is Rising, definitivt et av de bedre albumene de har gitt ut.

Sammenlignet med deres tidligere live-album, presenterer denne rykende ferske plata et betydelig mer helhetlig lydbilde og bedre innholdsmessig variasjon og oppbygning.

Med en så stjernespekket liste over medvirkende artister, overrasker det ikke at albumet gled inn på 3. plass på iTunes-listen over mest solgte album, like etter det kom ut i januar. Av artistene som bidrar på plata finner vi bl.a. Chris Tomlin, Kristian Stanfill, Matt Redman og David Crowder — det legges med andre ord godt til rette for en god lytteropplevelse.

Et tungt elektronisk preg

Som så mye annet av dagens lovsangsmusikk ikles tittelsporet «Salvation’s Tide« et tungt elektronisk preg. Låta huser et mektig refreng, med en fantastisk tekst: «Let the walls come down, in Jesus’ name. Let the lost be found, in Jesus’ name. Let the church arise, to shine your light to the world.»

David Crowder er en kar som er kjent for å finne på mye morsomt i lovsangssjangeren musikalsk sett, men at han har en ektefølt stemme kan ingen si noe på. Hans bidrag på låta «My Victory» er et nydelig eksempel på nettopp dette. Låta handler ikke om selvopphøyelse (slik man skulle tro at tittelen røpte), men uttrykker en lovsang og takk for Jesu frelsesverk: «A cross meant to kill is my victory».

Festen fortsetter med «Remember« — en låt som i utgangspunktet virker litt kjedelig… frem til refrenget. Dette er en fin bønn om å få et møte med Gud, samtidig som den fokuserer på Jesu oppstandelse: «Hallelujah, death is done! All of hell is overcome! Jesus, you are alive!»

Selv om ja, dette er i all hovedsak en plate med elektronisk preg, kunne man ikke hatt med Chris Tomlin, uten også å ha med en kassegitar. «God And God Alone» senker tempoet noen hakk, før det litt uti låta tøffer videre som et lokomotiv i kjent Tomlin-stil. «You are forever seated at your throne. You are forever God and God alone.» oppsummerer tematikken i lovprisningen.

Ingenting kan måle seg med Gud

Dynamisk sett fortsetter plata i en nedadgående retning, men det betyr ikke at de musikalske opplevelsene blir mindre. Med stemmen til Melodie Malone på «Simple Pursuit«, blir man bare sittende og lytte og la teksten synke innover seg. Noe som samstemmer godt med det tekstlige innholdet — å rydde alle andre forstyrrelser av veien, og se at ingenting kan måle seg med Gud. Nyt oppbyggingen inn mot det andre refrenget! Det er til å få gåsehud av.

«I Turn To Christ« høres kanskje ut som en lovsang som du har hørt før: en gjenkjenbar melodi, masse romklang og et solid gitarriff. Likevel en god låt. Min favorittfrase ble: «I turn to Christ. I’m living for something so much greater»

Christy Nockels er ingen hvem som helst i lovsangsverdenen, og hun setter definitivt sitt preg på plata med «Your Grace Amazes Me«. En fantastisk lovsang om nåden: «Where else could I go? Where else could I run but to Your arms»

De to påfølgende sangene demonstrerer hvor bredt dette albumet strekker seg rent musikalsk. Først presenterer David Crowder «All We Sinners«, en låt som man skulle tro at kom rett fra en irsk folkemusikk-tradisjon. En herlig låt som er til å bli glad av. Jimi Cravity sin opptreden på «Surrender» like etterpå er derimot rake motsetningen, og presenterer et veldig elektronisk motstykke.

Albumet avsluttes ikke med en ny låt, men med en gammel kjenning: «Good Good Father«. En helt fantastisk tekst, og en sang som jeg ble glad i etter Chris Tomlin sin akustiske versjon. Denne elektroniske versjonen greier ikke å kapre meg på samme måte, men likevel: En fantastisk sang.

Noe for enhver smak

Salvation’s Tide Is Rising er et album som tilbyr noe for enhver smak, og jeg anbefaler å høre gjennom plata i sammenheng for å få med seg oppbygningen i tekstene — det er da man virkelig ser hvor mye som blir formidlet gjennom disse ti sangene. Mine personlige favoritter: «Salvation’s Tide» og «Simple Pursuit»

 

Hørt

Passion: Salvation’s Tide Is Rising
2016
sixstepsrecords/Sparrow Records