Bønn – har det noe hensikt?

Bønn – har det noe hensikt?

Er det verdt å lese en bok om bønn?

Fortell en kristen venn at du har en bra bok å anbefale om lovsang, eller lederskap, eller nådegaver; og de vil mest sannsynlig bli interessert.
Fortell en kristen venn at du har en bra bok å anbefale om bønn, så er sjansen stor for at de takker for tipset og legger det i glemmeboka.
Jeg vil anbefale denne boka til deg, i håp om at du skal tenke deg om før du slår fra deg ideen om å lese en bok om bønn.

Jeg har blitt glad i bøkene til Philip Yancey

Philip Yancey er  en kjent amerikansk forfatter, og flere har lest noen av bøkene hans. For eksempel kan jeg nevne Nådens gåte og boka Den Jesus jeg ikke kjente. Bøker som har forandret mitt eget bilde av både nåden og av Jesus selv.
Og jeg innrømmer uten problem at det var forfatteren, ikke temaet, som fikk meg til å bli interessert i boka. Jeg har blitt glad i bøkene til Philip Yancey, og tenkte at hvis noen skulle være kvalifisert til å skrive en god bok om et slikt tema, så måtte det være han.

Boka handler , – som du sikkert har skjønt, om bønn. I tillegg til at Yancey selv skriver om temaet, inneholder hvert kapittel rammer med vitnesbyrd fra mennesker som har erfaringer fra temaet bønn, både på godt og vondt.
Den tar opp sentrale tema, både de du selv har tenkt over, og de som ligger der i underbevisstheten din, men som ikke helt har kommet til i hverdagens mas og kjas.
Yancey skriver om hva bønn er, hvorfor vi skal be, om det er noen hensikt med bønn og om bønnens dilemma. For eksempel de ubesvarte bønnene, om temaet bønn og helbredelse m.m.

Boka har tatt bort løgner, misforståelser

Først tenkte jeg : Han skriver veldig mye om et lite tema! Men jo lenger ut i boka jeg kom, desto mer forsto jeg at bønn er langt ifra et lite tema.
I sin helhet har boka vært for meg, som en tidevannsbølge. Den skyller innover land, og tar med seg rask og rusk ut på havet igjen, mens andre gjenstander blir liggende tilbake i sanden.
Boka har tatt bort løgner, misforståelser m.m.om bønn som har vært tilstede i mitt eget bønneliv. Den har formet mine tanker om bønn slik de burde være, slik som havet sliper steinene i sanden.

Yancey har klart det igjen. Som han gjorde både Jesus og nåden mer ekte og levende for meg, har han nå gitt ekthet og liv til bønnelivet mitt. Ja; denne boka anbefales!

Fakta

Philip Yancey
Bønn – har det noen hensikt?
Luther Forlag

Ill.foto:  Tarter Time Photography på flickr.com