Alle sammen – Abrahams Anorak

Alle sammen – Abrahams Anorak

Treffsikre nordmenn med barnslig lovsangsrock.

Abrahams Anorak er et litt spesielt band. Det ble egentlig satt sammen for én spillejobb i fjor en gang, men det gikk visst så bra at de bøyde seg for folkets krav og fortsatte i samme lei. Og nå har det blitt en skikkelig solid plate av det. Forresten låter det hele ganske unikt, også.

Det er litt vanskelig å kategorisere denne plata. Den skal visstnok hovedsakelig være rettet mot tweens (unge ungdommer – og det passer jo bra, siden det vil si iTros yngste og kjæreste lesere), men som de selv sier om musikken sin: «Det er for alle». Plata heter jo tross altAlle sammen!

Det er uten tvil forfriskende å høre på

Nå skal det riktignok sies at absolutt alle passer den nok ikke for. Men liker du lovsang av den litt utypiske typen, full av trøkk og lekenhet og dype basslinjer, kombinert med en til tider nesten barnslig tydelighet sånn tekstmessig, kan det fort være at dette blir en av favorittene i platesamlinga.

Tekstene påAlle sammener preget av en ivrig, nesten litt naiv nysgjerrighet, samtidig som de bobler over av bevissthet, hengivenhet og ærlighet. Det er uten tvil forfriskende å høre på. Dessuten er alle sammen – med ett unntak – på norsk, noe som er en genistrek i forhold til å kunne bruke sangene i menighetssammenheng. Og det er det forøvrig særdeles lett å gjøre, for Abrahams Anorak har gjort noe alle lovsangsplater bør lære av: Etter at de elleve låtene er spilt, kommer alle sammen på nytt – som instrumental. En genial vri.

Alle sammener nok ikke for absolutt alle sammen. Men den bør treffe mange – og om du er usikker kan du alltids sjekke dem ut på MySpace først.
(http://www.myspace.com/abrahamsanorak)

Foto: Abrahams Anorak / Marius Jahnsen

CD:

Abrahams Anorak – Alle sammen