Abandon – Control

Abandon – Control

Supercatchy alternativ-poprock til å bli glad av.

Noen har beskrevet Abandon som «The Killers møter Coldplay», en beskrivelse som ikke er helt fjern. Sleng inn litt Maroon 5, Pony The Pirate og noen andre godsaker så begynner du å nærme deg. Og med denslags sammenligninger må vel dette bare bli bra?

Stemmer. Det er ganske så bra. Ganske såveldigbra, faktisk.

En plate som mer enn gjerne kan få surre på anlegget mitt hele sommeren

Med det ferske albumetControlviser Abandon til fulle at det fortjener sammenligningene. For dette formelig bobler over av kreativitet, utradisjonelle vrier og åndelig dybde. Med hjelp fra Aaron Gillespie (Underoath, The Almost) på et par låter og en tydelig utvikling fra det forrige albumet både musikalsk og åndelig, har bandet levert en plate som mer enn gjerne kan få surre på anlegget mitt hele sommeren – og enda mye lenger.

De setter tonen allerede på førstesporet ‘Feel It In Your Heart’ som er noe av det nærmeste du kommer en perfeksjonert radiosingel – og glipper aldri. Dette er leken radio-poprock fra ende til annen, som til stadighet får det til å krible i kroppen av pur fryd. Det gnistrer av catchy dance-influerte rytmer, lag på lag med vokal, koring og diverse instrumenter («oi! Hvor kom den tamburinen fra? Og er det kirkeklokker?!»). Det er friskt, det er bra – og det er morsomt.

Låtene påControler preget av tillit og en lidenskapelig og bevisst tro

Abandon synger om å holde blikket festet på Guds plan, ha himmelfokus og leve nær Jesus. Det handler om å ta et oppgjør med seg selv, gi slipp på kontrollen og la Gud få ta over styringen i livet. Låtene påControler preget av tillit og en lidenskapelig og bevisst tro, som i den forfriskende, britrock-aktige ‘Under Fire’: “We are under fire / but we know the Truth in our hearts / we are under fire / but we hold the Truth of who You are / and though we haven’t seen Your face / we know that we walk by faith / we are under fire but it only burns / burns our doubt away.”

MedControlhar Abandon levert et bunnsolid og forfriskende album, og hvis du liker litt småalternativ, munter og storslått poprock med britrockelementer er dette vel verdt å sjekke ut. Det er musikk til å bli glad av, rett og slett.

Foto: Abandonrock.com

CD:

Abandon –Control