Aase Victoria er ansatt som vår nye iTro-redaktør

Aase Victoria er ansatt som vår nye iTro-redaktør

Aase Victoria Wangen har et hjerte for apologetikk og at ungdom skal bli bedre kjent med Gud. Nå vil vi bli litt bedre kjent med henne.

Nyansatt iTro-redaktør

Aase Victoria Wangen er 26 år og bor på Nordstrand i Oslo.  Hun liker å reise, være ved sjøen, danse swing, tulle og le med venner.

Funfact: Var nylig på badedyrtur med kusina nedover Akerselva.

Aase Victoria vokste opp i et kristent hjem på Skedsmokorset og har de senere år vært med i forskjellige kirkesamfunn. Likevel har hun ikke alltid funnet sin plass i kirkelige settinger.

– I kirka jeg vokste opp i var det mange som følte mye, og ettersom jeg ikke gjorde det måtte jeg finne ut om Gud virkelig finnes. Jeg ble tvunget til å bli kjent med Gud gjennom Bibelen og ikke basere troen på følelser eller kristen kultur. Jeg ville bli kjent med Gud som person, understreker Aase Victoria.

Ledelse, teologi og apologetikk

Etter dramalinja på videregående startet hun å jobbe i bolig for psykisk utviklingshemmende, hvor hun fram til i høst har jobbet nattevakter. Nylig fullførte hun også en bachelorgrad i teologi og ledelse på Høyskolen for ledelse og teologi (HLT). Bacheloroppgaven hennes handlet om «det ondes problem», som er et av flere apologetiske tema som interesserer henne.

– Hva var det som fikk deg til å søke på stillingen som iTro-redaktør?

– I fjor hadde jeg praksis i Laget NKSS, som hadde en avtale med iTro om å skrive en apologetikk-sak i måneden. Jeg fikk skrive noen av sakene og fant ut at det var veldig gøy! Det var sånn jeg fikk vite hva iTro var. Da hun senere kom over stillingsannonsen tenkte hun at det ville vært drømmejobben.

Impulser utenfra NLM

– På hvilken måte kan du være med å videreutvikle iTro?

– Det kan være en styrke at jeg kommer utenfra NLM og har bakgrunn fra forskjellige kristne miljøer. Jeg har hatt min egen trosreise, og har mye jeg ønsker å formidle slik at ungdom blir kjent med Gud på sin måte.

– Hva hadde du trengt å høre da du selv var ungdom?

– Da jeg for alvor begynte å lese i Bibelen på ungdomsskolen fikk jeg mange spørsmål, men følte ikke at noen kunne gi ordentlige svar. Jeg hadde nok satt pris på logiske spørsmål og svar om Bibelen.

Aase Victoria trekker også fram at det ikke er noe feil med en selv om man som kristen ikke føler noe hele tiden, og at det ikke er bortkastet å gå på gudstjeneste uten å føle Guds nærvær.

Det ikke er noe feil med en selv om man som kristen ikke føler noe hele tiden.

– Jeg gleder meg også til å bli bedre kjent med NLM og misjon, ettersom jeg ikke har noen misjonsbakgrunn, avslutter hun. Likevel er hun ikke fremmed for utenlandstjeneste, med lengre opphold i både Hawaii og Jamaica bak seg.

Bli gjerne med å be for Aase Victoria og tjenesten hun nå går inn i. Vi tror i hvert fall hun kommer til å gjøre en formidabel jobb for iTro.

Privat

Nyansatt iTro-redaktør

Aase Victoria Wangen er 26 år og bor på Nordstrand i Oslo.  Hun liker å reise, være ved sjøen, danse swing, tulle og le med venner.

Funfact: Var nylig på badedyrtur med kusina nedover Akerselva.