YOLO 2014?

YOLO 2014?

Hvordan skal vi kristne egentlig tenke om det å leve i nuet? Når vi vet at evigheten er tusen ganger lengre enn den korte stunden her på jord?#himmelskatter2014

Tema

Tema for iTro i januar er «Evighet».

«YOLO» = You Only Live Once.

Har du noen gang sagt YOLO etter å ha gjort noe litt drøyt eller dumt? Eller har du kritisert de som har sagt det ved å påpeke at vi faktisk skal leve videre etter livet her på jord?

Jeg glemmer at det viktigste er ikke hvem som synsjeger OK, men hvem som synsJesuser OK

Samme om du  faller i første eller andre kategorien, tror jeg at mange av oss til tider lever livet sitt etter hva som føles godt her og nå. Som om det som betydde noe, bare var her og nå. Som om YOLO faktisk var livsmottoet vårt.

Men hvordan skal vi kristne egentlig tenke om det å leve i nuet? Når vi vet at evigheten er tusen ganger lengre enn den korte stunden her på jord?

Helt ærlig, så  tror jeg at det viktigste for meg her og nå er at alle mennesker skal like meg. På studiestedet, på jobben, på fritiden min. Jeg vil at de jeg møter syns at jeg er en ganske OK person. Men av og til kommer vi inn på temaer der det jeg tror Bibelen sier er sant kræsjer fullstendig med det de andre mener. Skal jeg da stå for det jeg mener, eller er det lurt å tie stille for at de andre skal fortsette å like meg?

Noen ganger har jeg trodd at det er lurt å tie, for hvis de andre liker meg så kommer de kanskje til å like det jeg tror på også. Det slår meg ikke at hvis de ikke vet hva jeg tror, så får de aldri sjansen til å like Han jeg tror på.

Jeg glemmer at det viktigste er ikke hvem som syns jeg er OK, men hvem som syns Jesus er OK. Jeg glemmer at Jesus selv sa at de som bekjenner Han blant mennesker, de skal han bekjennes foran Far i himmelen (Matt 10,32) Snakk om evighetsperspektiv!

Det er bare mennesker vi får ta med oss til himmelen, ikke den nye iPhonen

Er du kristen , er du kalt til å ha to tanker i hodet samtidig. Du skal få nyte denne dagen og slippe å stresse med alt som du må få gjort før den og den datoen. Du har en Far som har omsorg for deg, og som vil gi deg alt du trenger. Samtidig så er ikke denne dagen alt som betyr noe. Alt for mange mennesker vet ikke at de har muligheten til å få en evighet i himmelen hvis de tar imot Jesus. Denne dagen kan bli brukt til å gjøre noe med det.

Jesus sa at vi ikke skulle samle oss skatter på jorden, men i himmelen (Matt 6,19-20) Det er bare mennesker vi får ta med oss til himmelen, ikke den nye iPhonen, den fete bilen eller det store huset.

Når jeg tenker etter tror jeg at dette skal være mitt nyttårsforsett: Å samle skatter for himmelen. Vil du være med?

Les også:  YOLO – Er dette alt?

 

Foto:Yuri Arcurs @ Fotolia