Virkelig fri

Virkelig fri

Jeg hadde aldri trodd deg om du sa jeg skulle bli kristen. Så feil kan en ta.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.

Aldri i verden om jeg hadde trodd på deg hvis du hadde fortalt meg at jeg skulle bli kristen og ha et brennende hjerte for Jesus. For fire år siden hadde jeg ledd av deg hvis du fortalte meg at jeg skulle på bibelskole og reise på misjonsturer.

Jesus var bare ikke noe for meg, antok jeg. Jeg var ikke typen til det. Det virket fjernt og unaturlig når andre snakket om Jesus. Religion var enkelt og greit noe som satte folk i en lås med lover og regler som jeg ville så langt unna som mulig. Kristne folk var jo så kjedelige og selvgode folk.

Så feil tok jeg altså

Gud hadde andre planer. Jeg kunne ikke tatt mer feil av Guds tanker for meg. Plutselig ble jeg kjent med folk som var så spennende, så glade og så gode. De hadde en frihet jeg aldri hadde sett maken til! Disse menneskene, i mine øyne, var altfor bra for meg.

Men disse folkene ble mine venner, de tok meg med på arrangementer, møter og konserter, og jeg hadde aldri hatt det så bra før. Og dette var sammen med kristne mennesker!

De introduserte meg for Jesus

Jeg var nysgjerrig på denne friheten de hadde i livet sitt. Hele livet mitt har jeg alltid vært en nysgjerrig sjel, alltid på jakt etter nye eventyr og drømmer. Men dette var noe helt annet. Her var det snakk om et helt nytt liv. Hvordan kunne jeg si nei til det?

Får Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri. [Joh 8;36]

Det var ikke lett å begynne på et nytt liv med Jesus. Få ville godta det og jeg ble gjentatte ganger konfrontert og kritisert på grunn av troa mi av venner og familie. Det var vanskelig å ikke bli sint på Gud for at han ga meg et slikt ansvar. Det var tungt og slitsomt å måtte forklare seg fordi jeg hadde lyst til å tro på Jesus.

Nå senere, når jeg ser tilbake, skjønner jeg hvor nær Gud var meg hele tiden. Jeg kjente hvor sterkt troa mi vokste her, det var nemlig aldri et alternativ å slutte å tro.

Jesus sa da til de jødene som var kommet til tro på ham: «Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler.  [Joh 8;31]

Livet er så mye mer

Måten Gud forandret livet mitt kan ikke måles i ord. Det er så mye mer bak alt som har skjedd. Jeg tror på en levende Gud. En Gud som står ved min side hvert minutt av dagen. Han er med meg på skolen, på toget, på butikken og på stranda – han er med overalt.

Hvor fantastisk er ikke det? Alle mulighetene som er gitt meg, fordi jeg stoler på Jesus og friheten jeg har i Han, har gjort meg til den jeg er i dag. Livet er så mye mer, og jeg ønsker å leve det sammen med Jesus, for det er der friheten ligger. Hos Han er jeg virkelig fri.

Nei, den som er i Kristus, er en ny skapning. Det gamle er borte, se, det nye er blitt til! [2.Kor 5;17] 

 

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.