Unnskyld

Unnskyld

- Det er så lett å tro at man skal være noe man ikke er.  

Mitt vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrder spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

I dag vil jeg si unnskyld til deg. Du vet kanskje ikke at jeg skylder deg det. Men jeg vil si det likevel. Til deg som ser livet mitt. Unnskyld for at jeg ikke alltid har vært ærlig mot deg.

Først må jeg tilstå:

Jeg er ikke alltid ærlig om hvordan jeg har det. Jeg smiler selv om jeg helst vil gråte.

Jeg er ikke alltid ærlig om hvordan livet mitt er med Gud. Jeg forteller bare de gode historiene.

Jeg er ikke alltid ærlig om hvor mye andres meninger påvirker meg. Jeg later som jeg bare er meg selv, men egentlig bruker jeg mye krefter på å passe inn i andres forventninger.

Jeg er ikke alltid ærlig om fortida mi. Jeg later som jeg er fri. Men jeg har sår, synder og bitterhet som ikke er oppgjort.

Jeg er ikke alltid ærlig om drømmene mine. Jeg sier jeg stoler på Gud og at han er nok for meg. Men i det stille bruker jeg mye tid på bekymringer.

Jeg er ikke alltid ærlig om motivasjonen min for å lede og ta ansvar. Jeg gjør det fordi det gir meg status, ikke bare for å tjene deg og Gud.

Jeg er ikke alltid ærlig om bønnelivet mitt. Det er ofte helt stille.

Jeg er ikke alltid ærlig om relasjonene mine. Jeg er ikke alltid trygg og omringet av mange venner. Jeg er redd for å stå alene midt i en folkemengde der alle kjenner alle.

Og så vil jeg si unnskyld:

Unnskyld at jeg ikke er ærlig mot deg. Unnskyld at jeg er med på å presse deg. Unnskyld at jeg får deg til å tro at du må være glad, flink, trygg, from og fin. Unnskyld at jeg får deg til å slite deg ut. Unnskyld at jeg får deg til å tro at du må være perfekt for å bety noe for Guds rike. Unnskyld at jeg skaper inntrykket om at alle ledere må være gira og utadvendte. Unnskyld at jeg ikke gir rom for nådegavene dine fordi jeg er så opptatt av å vise fram mine. Unnskyld at det er så viktig for meg å få bekreftelse at jeg glemmer å gi deg det.

For:

Alle har issues. Ingen er perfekte. Altså, vi skal ikke alltid si alt til alle. Men vi skal ikke lyve, vi skal ikke late som vi er noe vi ikke er. For når det kommer til stykket er vi alle det samme. Syndere som trenger Jesus som frelser. Mennesker som ikke har noe annet å komme med enn synd og tvil. Guds barn som får tjene fordi vi får gaver og krefter til å gjøre det. Unike personer som har verdi for det vi er, ikke det vi gjør.

Men det er så lett å blande. Det er så lett å ta seg sammen. Det er så lett å tro at man skal være noe man ikke er.Vær så snill, ikke tro det. Tro det Bibelen sier deg. Du er skapt som Gud vil ha deg. Du blir formet til den han vil du skal være. Og det kan du få stole på. Det kan du slappe av med.

Illustrasjonsfoto: fotosmile777 @ Fotolia.com