Tre tips til deg som skal søke på studier

Tre tips til deg som skal søke på studier

Gud har gitt deg mange gaver, og du ærer Gud ved å bruke gavene han har gitt deg!

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Det er skikkelig spennende å søke på studier. Finner jeg noe som passer? Kommer jeg inn? Er det dette som avgjør hva jeg skal gjøre resten av livet? Er det noe jeg som er kristen bør tenke spesielt på?

Jeg skal dele tre tips med deg som er til god hjelp når du skal velge og når du kommer i gang.

Uansett om du velger å følge rådene, er det viktig å vite hva som er utgangspunktet: Gud har gitt deg mange gaver, og du ærer Gud ved å bruke gavene han har gitt deg!

Så til de tre tipsene:

1. Snakk med voksne som kjenner deg!

Jeg hadde ingen idé om hva jeg skulle bli. Det var mamma som ga meg tipset om studiet jeg endte opp med. Og det ble en innertier. Foreldre, foresatte, lærere og andre voksne kjenner deg bedre enn du skulle tro. Hør på hva de har å si!

2. Hva synes du det er gøy å klare?

Mange tenker det er viktig å gjøre det de er best til. Men det er viktigere å finne noe man synes det er gøy å mestre.

Skal du holde motivasjonen gjennom flere år med studier, er det lettest om dette gir deg opplevelser hvor du sier: «Wow – nå klarte jeg det!»

Det som er morsomt å klare, vil du ende opp å bruke mye tid på. Og det du bruker mye tid på, blir du flink til. Så du trenger ikke å være verdensmester i utgangspunktet.

3. Uansett hvor du ender opp: Jobb hardt med studiene!

Det er ikke meningen at du skal bli utslitt eller slå de andre i klassen. Men ting som motiverte meg under studiet, var dette: Jo bedre jeg blir til dette, desto mer kan jeg være til hjelp på arbeidsplassen jeg en dag kommer til.

Da kan jeg ære Gud med det jeg gjør. Jobber du hardt med studiene, gjør du deg selv til en gave for dine fremtidige kolleger. Det er en sunn motivasjon!

Gud har en plan med livet ditt. Men jeg vil understreke til slutt: Det er ikke nødvendigvis slik at det viktigste med den planen er hvilken utdannelse du tar.

Hans plan for deg kan handle om hvordan du møter personene og situasjonene som studiet fører deg til. Gud vil bruke deg hver dag – uansett. Og den planen starter …i dag!

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.