Sammenligning

Sammenligning

Har du noen gang sammenlignet deg med andre?

Har du sett på en annen jente og tenkt at hun er finere, tynnere eller lavere enn deg? Har du tenkt at hun er flinkere, smartere eller snillere enn deg?

Hvis du har tenkt tankene over, har du da sagt til henne at hun er vakker, flink eller snill? Eller har du bare følt deg truet av henne, begynt å sammenligne deg med henne og ønsket at hun ikke var slik hun er?

Det er lett  å miste motet av å være med andre som du tror er noe du selv ikke er. Kanskje du føler deg i skyggen av en annen jente, og begynner å tenke negativt om deg selv og henne. Uansett hva det måtte være, tror jeg det alltid vil være noe med andre som man skulle ønske man selv hadde eller kunne. Likevel er ingen av oss perfekte, og jeg tror alle har noe med seg som de skulle ønske var annerledes.

Se på deg selv, og finn dine egenskaper – ikke dine begrensninger

I Bibelen står  det at vi er skapt i Guds bilde (1. Mos. 1.27). Ingen er like, alle er skapt unike. Som kristne blir vi også sammenlignet med en kropp, hvor Jesus er hodet, og vi er de ulike kroppsdelene. Ingen kroppsdeler er viktigere enn andre, hver enkelt er avhengig av hverandre. Uten øyne ser du ikke, uten ører hører du ikke og uten føtter kan du ikke gå. Derfor er både øynene, ørene og føttene like viktige. Vi blir oppfordret til å ikke sammenligne oss, men til å ha omsorg for og ta vare på hverandre (1. Kor. 12.14-27).

Det er en  kunst å klare å se på andre uten å sammenligne seg med dem. Dette kan være ekstra vanskelig i dagens samfunn, hvor det er et stort press på hva du skal kunne og hvordan du skal se ut. Da kan det hende det hjelper å tenke slik som Bibelen vil du skal tenke. Se på deg selv, og finn dine egenskaper – ikke dine begrensninger. Se på andre og oppmuntre dem for det de er eller kan. På den måten gleder du andre, og du risikerer å få høre noe om deg selv som andre synes er flott. Uansett hvem vi er og hva vi kan, får vi alle være på Jesus sin kropp. Der er det godt å være!

”Se ikke på deg selv og bli deprimert.
Se ikke på andre og bli irritert.
Men se på Jesus og bli inspirert.”

Ill.foto:  Patty.B på flickr

En lørdag i måneden blir det jentesnakk på iTro.

Like ofte blir det guttesnakk, da med Håvard Østhus.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Håvard om kan du sende en epost til iTro@nlm.no setter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!