Radikal russefeiring

Radikal russefeiring

– Vis Guds kjærlighet!

Tema

Tema på iTro i mai er «Radikal».

Gyri Reiersen er nasjonal krussepresident i år. Hun er fra Leirfjord i Nordland, men bor i Sandnes. Der går hun på Akademiet VGS.

1.mai er her!  Tiden har kommet for russebukser, store biler, knuter, god stemning og mye moro. Vi har gledet oss til russetiden siden barneskolen, og endelig står vi på startstreken. Men det som venter oss er møtet med rusmisbruk, sexpress, kjøpstvang, dårlige holdninger, mørke netter og ikke minst, mangel på kjærlighet. Vi skal elske vår neste, men drar vi virkelig frem kjærlighetskortet til en grovkjeftet russ på fylla?

Lukas 6:31-34”At dere elsker dem som elsker dere, er det noe å takke dere for? Selv synderne elsker dem de selv blir elsket av.Og om dere gjør godt mot dem som gjør godt mot dere, er det noe å takke dere for? Det gjør jo også synderne.Og om dere låner ut til dem dere venter å få igjen av, er det noe å takke dere for? Også syndere låner til syndere for å få like mye igjen.”

 

Nå er det viktig at vi fronter det som betyr noe

Det er på  tide at vi står opp for kjærligheten. Russetiden er kanskje den tiden i livet hvor kjærligheten mister grepet. Man tester grenser og går utenfor komfortsonen. Nå er det viktig at vi fronter det som betyr noe. Det vi ønsker at andre skal ta med seg inn i voksenlivet og holde fast ved – Guds grenseløse kjærlighet.

Vi må vise mer kjærlighet til hverandre. Lett nok å si. Lett nok å vise kjærlighet til den beste vennen i verden, den søte tiåringen som alltid kommer med blomster eller til den hyggelige gamle dama i naboblokka. Men hva med mennesker som tar andre valg en deg, eller som står for helt motstridende meninger og som banner, ljuger, mobber? Og hva med de som drikker en ølkasse på 24 timer og ligger med sju ulike partnere i løpet av en uke, og kanskje verst av alt; er stolt av det i etterkant? Det er ikke lett, men vi er nødt til å prøve!

Ingen av oss mennesker er perfekte

Lukas 6:35 ”Nei!  Elsk deres fiender, gjør godt og lån bort uten å vente noe igjen.”

Ingen av oss mennesker er perfekte, men i Guds øyne er vi uten sidestykke. Elsk alle mennesker, uperfekte, feilbarlige og syndefulle, for det gjør Gud. Tilgi alle feil og mangler, for alle går på tryne og dummer seg ut. Tro på russen i russetiden og håp om en fremtid med Guds kjærlighet i fokus.

Gud har gitt oss kjærligheten for at vi skal dele den. Vi skal dele med de som fortjener det, og spesielt med de som ikke fortjener det. Vi har nå muligheten til å gjøre en forskjell for andre, så la oss bruke den.

Vi er en armé av Guds soldater og vår kamp utkjempes med Guds kjærlighet.

1. Kor 13:13«Men størst av dem er kjærligheten.»

Ill.foto:  color line på flickr