Optimisme

Optimisme

Anne Louise er ei jente som har gjort noe. Mer enn å tenke. Det funka.

Tenk stort om hva Gud kan bruke deg til. Det er bedre å tenke for stort enn å tenke for lite. Jeg har mange svake og mange sterke sider, men Gud kan bruke meg. Jesus brukte guttens 2 fisker og 5 brød (Joh 6,9), sier Anne Louise Hübert.

For snart to år siden reiste hun jorda rundt. I dag driver hun og to andre jenter flere prosjekter i Kenya som gjør at over 2000 mennesker får mat.

– De små frøene jeg har sådd har gjort det grønt i Ngumbulu. Det viser Guds godhet. Jeg skulle jo egentlig videre på reisen, men det var vanskelig å reise fra noen som ikke hadde mat. Matprogrammet som ga elevene på skolen i Ngumbulu mat ble stoppet og nesten ingen hadde niste. Det tok meg ikke så lang tid å regne ut at det ville koste 0,50 kr å gi hvert barn mat per dag.

Det ER mulig å gjøre en forskjell

Etterhvert fant hun ut at det ikke bare var skolene som ikke hadde mat. På kveldene pleide hun, og de hun bodde hos, å sitte rundt bålet. Vanligvis spiste de, og hun pleide også å bli tilbudt mat. Men ikke denne kvelden. Ngumbulu ligger i Øst-Kenya, og har omtrent 3000 innbyggere, og landsbyen var nå uten mat.

Anne Louise var et sted der ingen hadde mat, andre enn hun. Hun hadde mer enn nok. Hvordan kunne hun da holde den for seg selv? Det gjorde hun ikke. Hun begynte å lage mat, og dele den. Da det gikk tomt fikk hun tak i mer, og da hun gikk tom for penger sendte hun meldinger hjem til familie og venner og ba om støtte. Om hvordan dette har utviklet seg videre til å bli prosjekter som hjelper så mange kan du lese om påelevatingtrade.noog på facebookgruppaHjelp – barna sulter!.

Det er du som kan ta tak i det!

– Det ER mulig å gjøre en forskjell. Gud har sagt at vi skal det. Man trenger ikke dra til Afrika for å gjøre en forskjell. Nå var jeg tilfeldigvis der. Ofte bare klager vi når vi møter et problem, men det er du som kan ta tak i det! Igjen: Tenk stort! Alle har et talent.

Anne Louise forteller at det er noen spørsmål man kan spørre seg selv når man møter utfordringer. Det trenger ikke gjelde noe så stort som en sultkatastrofe. Man kan spørre seg hva problemet er? Hva er løsningen? Og ikke minst: Hva kan jeg gjøre med det?

-Vi må ikke tenke smått om oss selv. Det irriterer meg når vi gjør det. Gud tenker stort om oss, så hvorfor kan ikke vi også gjøre det? Det vi har fått har vi fått av Gud. Han har en plan for alle, avslutter Anne Louise.

Foto: Privat

Tema

I april er temaet Op…