Når fatter var med på møte

Når fatter var med på møte

Jeg trengte noen forbilder som var eldre enn meg selv.

Guttesnakk

En gang i måneden er detguttesnakk med Hans Arne Sanna her på iTro.Like ofte blir detjentesnakk, med Elisabeth Ludvigsen.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre om kan du sende en epost tiliTro@nlm.no, såsetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!

Da jeg var13-19 år, var jeg med i ungdomsarbeidet i Tønsberg (en by i Vestfold). Jeg ble kjørt til koret på fredager og ungdomsmøter på lørdager.

Ofte kjørte fatter,og noen ganger kjørte han ikke igjen, men ble med på møtet. Han var kveldens taler. Det var ikke like flaut som når han sang «navnet Jesus» i bilen når kompisene satt på.

Det var egentlig  ikke flaut i det hele tatt. Fatter er flink og vennene mine likte at han var der. Det var egentlig ganske mange voksne på møtene våre. Gjerne foreldre som stilte opp for å støtte oss. De gjorde ikke så mye, satt bakerst, fiksa noe god mat, ryddet litt og småpratet med oss kidsa.

Jeg trengte noen forbilder som var litt eldre enn meg selv

De voksne gjorde  fredagene og lørdagene våre ekstra bra. Jeg trengte noen forbilder som var litt eldre enn meg selv (ja, gutter gjør også det). Jeg trengte noen jeg kunne spørre om vanskelige ting, noen som kunne be for meg, noen jeg kunne snakke med.

Jeg husker best  kusina mi. Ho var ikke så mange år eldre enn meg, men hun var voksen. Hun kunne jeg snakke med og hun ble mitt store forbilde. Det fortalte meg hvor viktig det var for meg å ha voksne rundt meg.

Det er viktg å ha noen som kan være et forbilde

Hvis du går  i en ungdomsklubb eller menighet, så håper jeg det er noen der som er eldre enn deg. Noen du kan snakke med og ha som forbilde. Det er viktig!

Jeg jobber nå  i NLM ung (de som driver itro.no) og vi vil satse på dere tenåringer. Vi vil at dere skal ha en klubb eller menighet du kan gå i. Og jeg tror at vi alle trenger gode og sunne relasjoner til noen som er eldre, noen forbilder.

Har dere det  i din klubb/menighet? Vis ikke, spør noen eldre om å være med. Det er kanskje kjedelig å ha med mutter eller fatter, men kanskje nettopp de kan være viktige for noen andre. Kanskje kompisen din hadde trengt et forbilde eller noen å snakke med.

Ill.foto:  © georgemuresan – Fotolia.com