Når det eneste du vil er å legge deg ned å gråte og ikke ta stilling til noe eller noen

Når det eneste du vil er å legge deg ned å gråte og ikke ta stilling til noe eller noen

Edle og solide sannheter, midt i alt som føles kaos.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver vanligvis spalten fast annenhver måned. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.

De dagene du jager etter å ha kontroll, prøver å planlegge hverdagen, og å rekke over alt skolearbeid som blir lesset på deg.

Periodene når du har et mål om å komme deg nok ganger på trening, få henge med venner og være med på det som skjer, samtidig som du skal prøve å oppfylle andres forventninger til deg, og ikke minst alle kravene du stiller til deg selv.

Når du innser at du snart begynner å bli voksen, at det forventes at du skal kunne en hel del greier, og at du må ta ansvar for oppgaver og livet generelt.

Når du prøver alt du kan å holde det gående, være tøff og vise at du fikser det meste, og det eneste du egentlig vil er å legge deg ned å gråte, gi opp og ikke ta stilling til noe eller noen…

Da vil jeg – til deg, kjære deg, minne deg på noen edle og solide sannheter, midt i alt som føles kaos:

Hvil i at der du er nå – er der du skal være akkurat nå

Vi jager og streber alltid etter det som skal bli, etter en forbedring eller det som ligger foran. Men; Tør å hvile i at der du er nå, er akkurat der du skal være nå.

Hvil i at godt nok – faktisk er godt nok

Om du ikke fikser alt, ikke fikk kommet deg på den treningen, eller fikk en 5er eller 6er på forrige prøve, er det greit – det er faktisk 100% godt nok.

Hvil i at Guds nåde alltid strekker lengre og at den holder

Det er så lett å bli dratt inn i det evige dragsuget av prestasjoner og jaget etter å være perfekt.  Vi trenger egentlig ikke streve lengre – det Jesus gjorde, det holder!

Hvil i at Gud har kontroll

Selv om du ofte prøver å ha kontroll og planlegge, vet du aldri hva dagen i morgen vil bringe. Gud vet om deg og ser deg. Tør å stole på at han har kontroll og at han ikke glemmer deg.

Hvil i håp og fremtid

Guds vilje for livet ditt er god. Våg å leve et liv nært til den eneste som har ekte håp og fremtid for deg.

Og husk: Du er et menneske. Ikke en robot eller en superjente som må fikse alt, som alltid må se bra ut, eller som må leve opp til umenneskelige mål. Ta innover deg at du er et menneske, med menneskelige begrensninger og behov (kanskje litt kipt ved første øyekast – men utrolig befriende i det lange løp).

Du er et menneske, en verdifull jente som kan hvile i Guds sannheter: at Han elsker deg – akkurat for den du er, midt i alt som føles kaos.

Cichewicz / Unsplash

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver vanligvis spalten fast annenhver måned. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.