Fra dobbeltliv og marijuana til hvile i Guds fang: – Merka det var noe annerledes med dem

Fra dobbeltliv og marijuana til hvile i Guds fang: – Merka det var noe annerledes med dem

David begynte på internatskole for å «feste, drikke og pøble» uten tilsyn av foreldre, men i stedet oppdaget han hvem Gud virkelig var.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Jeg er oppvokst i et kristent hjem og gått på møter hele livet. Men det kristne ungdomsmiljøet mitt besto for det meste av folk som levde langt unna og var i andre aldersgrupper enn meg.
Så jeg har ikke hatt noen kristne venner på skolen eller som jeg har hengt noe særlig med utenfor kirka.

– Var jeg egentlig kristen?

Jeg så på meg selv som kristen, men var jeg egentlig det? (dun dun duhn!)

Jeg hadde ikke fullt ut lært å kjenne evangeliet om Jesus Kristus på korset for våre synder. Og jeg hadde oppfatningen av at for å bli frelst måtte man virkelig leve som en kristen person skal leve.

Dobbeltliv og Jesusknapp

Fruktene av det var at jeg levde med en av- og på-knapp på kristenheten min. Jeg var en kristen når jeg ble minnet på Gud gjennom møter eller annet, men når jeg følte for å gjøre det jeg selv ville, så skrudde jeg Jesusknappen min helt av, eller i hvert fall senka styrken 90%.

Jeg begynte mer og mer å se på kristendommen som et undertrykkende ideologi-fengsel

Jeg hadde mye eventyrlyst og ville prøve alt livet hadde å by på. Jeg levde det du kan kalle et… DOBBELTLIV (DUN DUN DUHN!).

I ungdomsskoletider ble jeg veldig interessert i filosofi og begynte å tenke veldig mye over forskjellige ting. Og mye av det jeg leste på, var veldig religionsfiendtlig og snakka så varmt om at vi må «tenke selv».

Jeg begynte mer og mer å se på kristendommen som et undertrykkende ideologi-fengsel som stoppet oss fra å ha det gøy og leve ut vårt fulle potensiale, og at det til og med hadde negative konsekvenser for samfunnet.

Forlot troen

Det endte med at jeg gikk vekk fra troa. Det var jo bare et element som ga meg ekstra skyldfølelse for det livet jeg allerede levde. Det eneste som hadde holdt meg igjen en god tid før det, var frykt for fortapelsen.

Innvendig var jeg nok veldig tom, og prøvde å fylle tomrommet med opplevelser, nytelser, tomme filosofier og spiritualitet.

Men så greide jeg å overbevise meg selv om at jeg ikke kunne ende opp der hvis jeg gikk vekk fra troen, fordi jeg følte det var urettferdig. Jeg følte at hvis Gud virkelig fantes, og det er en rettferdig dom å sende meg til helvete for å ikke leve for Han, så ville Han vel ha vist seg mye tydeligere for meg?

Fylte tomrommet med Marijuana og New age

Da som jeg offisielt ikke trodde på Kristendommens verdensbilde og budskap lenger, fortsatte jeg å tenke og prøvde å finne ut hva som EGENTLIG var meningen med livet nå som alt jeg hadde trodd på ikke var sant for meg lenger.

Jeg utvikla stadig nye aspekter på verdensbildet mitt der mye var påvirka av blant annet New age, og alskens andre filosofier. Disse tankegangene ga meg spiritualitet og overnaturlighet i livet, uten krav for hvordan jeg skulle leve. Jeg røyka marijuana for blant annet å oppnå «universets sannheter» og så på meg selv som meget opplyst.

Innvendig var jeg nok veldig tom, og prøvde å fylle tomrommet med opplevelser, nytelser, tomme filosofier og spiritualitet. Selv om jeg ikke ville ha sagt eller bevisst tenkt det da.

– Hadde ikke behov for å feste lenger

Så kom høsten 2018 og jeg begynte på Lundeneset VGS, en kristen internatskole i Ølensvåg. Jeg hadde lyst til å oppleve noe nytt og å reise litt, også tenkte jeg internatskole var «nice» for da kunne jeg feste, drikke og pøble så mye jeg ville uten å forholde meg til foreldre.

Så ble ikke hverdagen helt slik. De aller fleste på skolen var kristne, og jeg koste meg så mye på skolen at jeg ikke hadde noe behov for å reise noe særlig ut å feste (så lå jo skolen ute i hutaheiti også, for så vidt).

Fra da av har jeg vokst så mye sammen med Jesus, han har forandret meg totalt.

Jeg syntes folka på skolen var herlige, og jeg merka at det var noe annerledes med dem, at de hadde noe ikke jeg hadde. Etter mer tid på skolen og kristen input fra morgensamlinger, møter og samtaler med folk, så begynte jeg å åpne meg mer og mer opp for muligheten for at det fantes en personlig Gud.

Det var som om det var noe som vokste inne i meg.

– Hadde en «crazy» opplevelse med Gud

Så på påskeleir med menigheten min hjemme i 2019, under lovsangen, tok jeg imot Jesus og hadde en rett og slett «crazy» opplevelse med Gud. Jeg opplevde at han talte til meg og viste sin allmakt, kjærlighet og eksistens. Fra da av har jeg vokst så mye sammen med Jesus, han har forandret meg totalt.

Jeg har endelig gitt opp å leve som en kristen, men hviler i Guds fang.

Etter at jeg ble kristen, gikk jeg mye til biblioteket på Lundeneset for å få lest no’ kristen litteratur. Av tilfeldigheter var det jeg plukket opp gamle legender som Ludvig Hope og Rosenius. Jeg hadde aldri hørt om disse før, men de hadde veldig sterkt fokus på evangeliet i sine verk.

– Korset dekker ALT i mitt liv

Og takket være introduksjonen til dem har jeg fått lære mer og mer om evangeliet, og vet nå at jeg har fred med Gud, og at Jesus verk på korset dekker ALT i mitt liv.

Til forskjell fra tidligere, har jeg nå en vilje som vokser fram inne i meg til å leve etter Guds vilje for meg. Jeg har endelig gitt opp å leve som en kristen, men hviler i Guds fang.

Alle har syndet og mangler Guds herlighet. Og de blir rettferdiggjort for intet av hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus. (Rom 3,23-24)

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.