En Gud som kan virke også på Åland

En Gud som kan virke også på Åland

På Jesu tid kom folk og hørte på Johannes i ørkenen. Kirken i Tsjekkia ble fylt med ungdommer. Selvfølgelig kan Gud virke også på Åland!

Noen dager hadde gått på Bibelskolen i Grimstad da jeg gikk opp for å klargjøre for skolen, «Mitt navn er altså Lucas, jeg kommer fra en liten svensktalende øy i Finland som heter Åland. Ja. Det finnes faktisk. Og nei, Jeg kan ikke flytende finsk.»

Til tross for dette og at jeg har prøvd å forklare det mange ganger, så er det ikke uvanlig at jeg blir han «svensken».

Fra Åland til Norge

Jeg har vokst opp i en flott kristen familie med fire yngre søsken på en øy i den Ålandske skjærgården. De kristne leirene jeg deltok på som barn og tenåring har bidratt til at det har blitt noen flere unge kristne på Åland, men vi har vært få og godt spredt geografisk.

Etter videregående lengtet jeg etter et miljø med kristne i samme alder, og da falt valget på BiG (Bibelskolen i Grimstad). Grunnene til at det ble akkurat BiG er flere; Trosforsvar som Veritaslinjen tilbød, et (ganske) nytt språk og et fremmed land.

Min interesse for trosforsvar er også grunnen til at jeg i dag, er «Grill en kristen-trainee» i Laget (Norges kristelige student- og skoleungdomslag).

Misjonstur som satte spor

Eventyrlysten som jeg er, ble jeg med på en misjonstur til Tsjekkia i påskeferien sammen med noen venner. Det var en fantastisk reise og mitt første ordentlige møte med misjon! Høydepunktet var da jeg fikk være med som Guds verktøy og lede et annet menneske til tro, noe som satt dype spor hos meg.

«Hvis dette går i Tsjekkia, da er det også gjennomførbart på Åland!»

Turen forandret både livet mitt, mange i Tsjekkia sine, men også på Åland! Store deler av uken drømte jeg om at lignende ting en dag kunne skje på Åland. «Hvis dette går i Tsjekkia, da er det også gjennomførbart på Åland!»

En drøm om vekkelse

Helt fra jeg var tidlig i tenårene, har jeg lengtet etter å se mennesker bli kristne på Åland. Jeg tror Gud har kalt meg dit i mange år, noe som gikk særlig opp for meg da en god kompis satte ord på tankene mine: «Det er så inspirerende å se at Gud kaller deg til Åland. Du har jo helt siden begynnelsen av året bedt for vekkelse på Åland og nå skal du arrangere en misjonstur dit.»

Livets første misjonstur til Åland

Så i juni 2022, rett etter «The Send», gikk misjonsturen til Åland rett i historiebøkene. Den var meget vellykket! Ikke nok med at flere mennesker fikk høre evangeliet for første gang (halleluja!), så ble også en tidligere rusmisbruker døpt som et resultat av turen (dobbelhalleluja!)

På Jesu tid kom folk og hørte på Johannes i ørkenen. Kirken i Tsjekkia ble fylt med ungdommer. Selvfølgelig kan Gud virke også på Åland!

Akkurat nå tror jeg Gud er i ferd med å disippelgjøre meg her i Norge. Når Gud vil ha meg hjem til Åland på heltid igjen er uklart, men til da får jeg be bønnen: «Gud la Åland bli en plass hvor det skal være vanskelig å gå fortapt.»

Privat