– Merka at det var liv i Bibelen

– Merka at det var liv i Bibelen

Om hvordan det er å være kristen. Om hvorfor de er det. Og om hvordan de ble det.

Mitt vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

Agnes (18) og Jakob (17) er fra Ballangen utenfor Narvik i Nord-Norge. Det er ikke en drøss med kristne der. For eksempel var de bare fire kristenruss i Narvik da Agnes var russ i år.

De forteller at de har et bra ungdomsmiljø Narvik, men de er ikke så mange. De er veldig spredt i alder, så det er ikke sånn at de har en gjeng støttespillere på skolen.

Forrige uke reiste Agnes og Jakob og tre andre venner fem timer med buss og 27(!) timer med tog for å komme seg på UL. De forteller at de aldri hadde vært på kristne arrangementer med flere enn 100 folk før, så UL med flere tusen ble mildt sagt stort.

Jeg begynte å lese i Bibelen, og jeg merka at det var liv der

– Det er artig å være her. Skulle ønske alle kristne nordlendinger tok seg en tur på UL så de ikke følte seg så alene, sier Jakob. Agnes er enig: – Det gir stor inspirasjon å være her.

Det er også fint å være på et sted der man kan føle seg trygg. Agnes mener det kan være vanskelig å vise det at man tror på Jesus når man er få, man blir modigere når man er så mange på et sted.

Det var på en leir Agnes ble kristen. På en leir søstera til Jakob hadde fått ho med på. Og ho ble døpt da ho var 13. Hva var det som gjorde at ho fant ut at ho ville tro på dette?

– Jeg begynte å lese i Bibelen, og jeg merka at det var liv der, svarer Agnes.

Jakob har vokst opp i en kristen familie. Men det var i 13-14 årsalderen at han tok et selvstendig valg om å følge Jesus.

– Jeg kjente at det var det jeg ville leve for. Jeg tok en del skritt da. Og på en leir gikk jeg fram for å ta imot Jesus.

Kom til Nord-Norge!

På helt  vanlige  dager, hva vil det si å være kristen?

– Man har jo dårlige dager som kristen også. Men man har veldig stor trøst. Vi kan legge alt over på Jesus. Vi får et bredere perspektiv, sier Agnes.

– Det høres kanskje rart ut, men jeg får ekstra energi: Det å kunne stå opp om morgenen og vite at Gud er glad i meg som den jeg er, sier Jakob.

Og når de helt til slutt får lov til å si noe spesielt retta til iTro sine lesere sier de dette:

– Kom til Nord-Norge! Vi trenger flere ungdomsarbeidere til å spre evangeliet. Kjempebra med de som skal til Harstad!